Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Ne demek kravat takınca iyi hal indirimi?

Kılıçdaroğlu: Ne demek kravat takınca iyi hal indirimi?

HABER MERKEZİ – Kadına yönelik erkek şiddetinin önüne geçebilmek için “Yasaların yerine getirilmesi lazım” diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu konudaki tepkisini, “Ne demek kravat takınca iyi hal indirimi” sözleriyle dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ayın başında açıkladığı “İnsan Hakları Eylem Planı”na dair değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, “Bu eylem planı bir şey doğurmayacak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eski Ordu Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapsinin istenmesine tepki gösteren CHP lideri, “Eğer İnsan Hakları Eylem Planı uygulanıyor ve muhataplarına ulaşmışsa bu davadan süratle bir beraatin çıkması lazım” diye konuştu.

Gazeteci Levent Gültekin’in maruz kaldığı saldırıya da değinen Kılıçdaroğlu, “Bir gazeteci düşüncelerini açıkladı diye saldırıya uğraması kabul edilemez. Gazeteciye kalkan her el, demokrasiye kalkmış demektir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca çiftçilerin yaşadığı sorunlara işaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, çiftçilere seslenerek “Sizin AK Parti hükümetlerinden 210 milyar lira alacağınız var. Biraz kredi verildi, faizler yükseliyor. Faizler tekrar ertelendi. Çiftçi kardeşlerime söylüyorum o faizlerin tamamını sileceğiz. Ana parayı da makul ölçüde taksitlendireceğiz” dedi.

‘Kadınlar toplumsal cinsiyet eşitliği istiyor’

Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutlayan Kılıçdaroğlu, kadınlara yönelik erkek şiddetine tepki gösterdi.

Samsun’da boşandığı erkek tarafından şiddete maruz bırakılan kadının görüntülerini sonuna kadar izleyemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

O küçük çocuğun nasıl kaçtığını, nasıl şaşkınlıkla olaya baktığını, annesine uygulanan şiddet konusunda nasıl çaresiz kaldığını görüyorsunuz. İnsanın vicdanı kabul etmiyor. Sosyal medyanın en büyük yararı bu. Bir görüntü Türkiye’yi salladı. Böyle bir şey yapılır mı? Hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği bir olaydır.

“Yasaların yerine getirilmesi lazım” diyen Kılıçdaroğlu, “Ne demek kravat takınca iyi hal indirimi? Bugün güvenliğinin sağlanmasını isteyen pek çok kadının korktuğunu biliyoruz. Gereğinin yapılması lazım. Kadınlar toplumsal cinsiyet eşitliği istiyorlar” diye ekledi.




Önceki Haber
18 avukat hakkında izin alınmaksızın soruşturma  
Sonraki Haber
TJA aktivisti Beritan Önen tutuklandı