Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye: Danıştay’ı değil, Erdoğan’ı muhatap almalı

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye: Danıştay’ı değil, Erdoğan’ı muhatap almalı

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye seslenerek, “Andımız’ı Cumhur İttifakı kaldırdı. Sayın Bahçeli, Erdoğan’ı değil Danıştay’ı muhatap alıyorsa, muhatap aldığı yer yanlıştır” ifadelerini kullandı.

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada ‘Öğrenci Andı’ tartışmalarına değindi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Danıştay’ın okullarda ‘Öğrenci Andı’nın okunmasını iptal eden kararını, “pimi çekilmiş bomba” olarak tanımlamış ve ‘bu yanlıştan dönülmeli’ çağrısında bulunmuştu.

‘Öğrenci Andı’nın, ilköğretim okullarında okunmasından yana olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Andımız doğruluğu, sevgiyi, saygıyı çocuklarımıza anlatıyor” diye belirtti.

“Ben Erdoğan’a ‘Andımızın hangi cümlesinden rahatsızsın, çık millete anlat’ demiştim kaldırıldığı zaman. Bunu söyledim 2013’te. Geldik 2021’e hala bu soruya cevap alamadım” diyen CHP lideri, Bahçeli’ye seslenerek, şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan andımızın hangi cümlesinden rahatsız, çıkıp milletin önünde açıklasın. Açıklayabilir mi? Açıklayamaz. Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu 2 yıl bekledi, Erdoğan’ın talimatıyla 4 hakim geldi ve Andımızı kaldırdı. Ben bunu 2018’de tahmin ettim. Kamuda uzun yıllar hocalık yapan Bahçeli’nin de tahmin etmesi lazım.

Andımızı Cumhur İttifakı kaldırdı. Eğer Sayın Bahçeli, Erdoğan’ı değil Danıştay’ı muhatap alıyorsa, muhatap aldığı yer yanlıştır. Danıştay’a hakimi tayin eden Erdoğan, oradaki kumpası ayarlayan Erdoğan. Sen kalkmışsın Danıştay’ı suçluyorsun. Muhatap alacaksan Erdoğan’ı muhatap alacaksın. Andımızın okunmasını istiyorsan, bizim gibi, yapacağın basit bir şey var. Açarsın Erdoğan’a telefon, ‘Bu ant okunmadan kusura bakma bir daha bir araya gelemeyiz, ben ülkemi bayrağımı seviyorum, andımızın okunmasını istiyorum’ dersin. Yapar mı? Göreceğiz.

  Bahçeli'den Danıştay'a 'Öğrenci Andı' tepkisi

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gülbahar Asabay'ı erkek kardeşinin öldürdüğü ortaya çıktı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.