Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a İstanbul Sözleşmesi eleştirisi

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a İstanbul Sözleşmesi eleştirisi

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi’ni fesheden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek, “Kadınların oyları o zorbayı oradan demokratik yollarla indirecektir. Kimse kadınların önünde takoz olmayacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı kararı ile feshedilmesini eleştirdi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “Bir sabah kalktık, bu parlamentoda oybirliğiyle çıkan, kendisinin de imzaladığı bir sözleşmeyi ‘ben feshettim’ diyor… Sözleşmenin içeriğini bilmiyor” dedi ve ekledi: “(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’a soruyorum, sen bunun nesine karşısın?”

Kılıçdaroğlu, “Kadınların oyları o zorbayı oradan demokratik yollarla indirecektir. Bizim görevimiz o mücadeleye destek vermektir. Kimse kadınların önünde takoz olmayacak” ifadesini kullandı.

HDP’ye kapatma davası

HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davayla ilgili olarak Kılıçdaroğlu, “Hemen yıldırım hızı ve talimatla bir partinin kapatılması için derhal savcılığa talimat, ‘Bunu kapatın’ diyorlar. Demokrasilerde parti kapatma olmaz. Seçimle gelen seçimle gider. Zaten milletimizden vize alamayan parti yok olur gider” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında ekonomideki son gelişmelere değindi.

Eskiden denirdi ki bir ay sonra, bir hafta sonra ne olacak. Şimdi yatıyoruz, bir gün sonra ne olacak? İzlenen ekonomi politikası dünyada alay konusu. Bir ekonomi var bir de Erdonomi var. Erdonomi ne demek? 128 milyar doları birilerine vermek, istediği adamı istediği yere getirip istediği zaman görevden almak demek.

Son dört yılda dört tane Merkez Bankası başkanı değişti. Devleti, ekonomiyi perişan etti. Merkez Bankası Başkanı 128 milyar doların araştırmasını yapacak, millete açıklayacak. Rivayet olunuyor ki bunu soran eski başkan bunun için görevden alınmış.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bakırköy Belediyesi işçilerinden güvenceli iş talebiyle eylem
Sonraki Haber
BM'den HDP ve İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Şok edici