Ana SayfaGüncelKoca: Salgın Mayıs veya Haziran sonuna kadar kontrol altına alınabilir

Koca: Salgın Mayıs veya Haziran sonuna kadar kontrol altına alınabilir

HABER MERKEZİ – Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca “BioNTech aşısından 1.4 milyon doz ulaştı. Bu, Nisan ayı başında 4.5 milyon doza ulaşacak. Ek olarak 30 milyon dozluk opsiyonlu anlaşma yapıldı” dedi. Koca ayrıca, aşılamayla beraber salgının Mayıs veya Haziran sonuna kadar kontrol altına alınabilineceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de şu ana kadar 14 milyon dozdan fazla aşı uygulandığının bilgisini veren Bakan Koca, “(BioNTech aşısı) 1,4 milyon doz ulaştı. Bu, Nisan ayı başında 4,5 milyon doza ulaşacak. Ek olarak 30 milyon dozluk opsiyonlu anlaşma yapıldı” dedi.

Yurt dışından getirerek kullanıma alınan aşı toplamının18 milyon dozun üzerinde olduğunu belirten Koca, şunları söyledi:

Bugün itibarıyla 10 milyon doza tekabül eden, dolumu Türkiye’de yapılacak aşı elimize ulaştı. (Covid-19 aşısı) Mayıs sonuna kadar toplam 100 milyon dozun Türkiye’ye ulaşmasını bekliyoruz. Sputnik aşısının tedariki için görüşmelere başlandı. Uygunluğunun kesinlik kazanmasına dönük test süreci sonrası yaygın kullanıma alınabilecek.

Bakan Koca, yerli aşıda Faz 2 çalışmalarına ilişkin, “Son gönüllünün ikinci doz aşısı 9 Nisan’da yapılacak, nisan ayı sonunda, son aşama olan Faz 3’e geçilecek.” ifadelerini kullandı.

Koca, Türkiye’de bugün, virüs benzeri parçacık aşısının Faz 1 çalışmalarına başlandığını belirterek, “Bu aşı türü tüm dünyadaki en inovatif aşı adaylarından biridir” dedi.

“Salgın Haziran sonuna kadar kontrol altına alınır”

Son olarak Koca, salgının aşılamayla birlikte Türkiye’de Haziran sonuna kadar kontrol altına alınabileceğini söyledi.

Çoğu bilim insanına göre, bugün için makul soru şudur: ‘Salgın ne zaman kontrol altına alınır?’ Bunun bir cevabı var: Aşılama tamamlandığında.

Türkiye için, ‘Mayıs sonu, bilemediniz, Haziran ayı sonuna kadar!’ dersek, mevcut durumda gerçekçi bir cevap olacaktır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bursa'da toprak kayması
Sonraki Haber
AB liderlerinden Türkiye’ye ‘parti kapatma ve kadın hakları’ uyarısı