Ana SayfaGüncelKürşat Ayvatoğlu serbest bırakıldı, başsavcılıktan açıklama geldi

Kürşat Ayvatoğlu serbest bırakıldı, başsavcılıktan açıklama geldi

HABER MERKEZİ – Aracında madde kullandığına dair görüntüleri paylaşıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan eski AKP çalışanı Kürşat Ayvatoğlu, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ankara Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamada Ayvatoğlu hakkında yayımlanan “pudra şekeri içti serbest kaldı” şeklindeki haberlerin ise gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Lüks yaşamıyla dikkat çeken ve bir süredir AKP’nin genel merkezinde büro personeli olarak çalıştığı açıklanan Hamza Kürşat Ayvatoğlu, 26 Mart’ta madde kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan Ayvatoğlu’nun, Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Ayvatoğlu’nun sorgusunda ‘pudra şekeri çekti’ şeklinde beyanlarının olduğu yönündeki haberleri yalanladı, ancak ifadeye ilişkin detay vermedi.

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

Hamza Kürşat Ayvatoğlu hakkında, bazı haber sitelerinde yayımlanan ‘pudra şekeri içti serbest kaldı’ şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Başsavcılığımızca şüpheli hakkında 26.03.2021 tarihinde TCK 190/2 ve 191/1 maddeleri uyarınca soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma kapsamında şüphelinin kan, kıl ve idrar örneği alınmış olup madde kullanımına ilişkin rapor işlemleri devam etmektedir. Şüphelinin evi ve arabasında suç unsuru olabilecek deliller toplanmıştır. Akabinde ifadesi alınarak 27.03.2021 tarihinde mevcutlu olarak Başsavcılığımıza getirilmiştir. Dosya kapsamı ve delil durumuna göre değerlendirme yapılmış olup 5. sulh ceza mahkemesi tarafından şüpheli hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve belirli yerlere başvuru şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmıştır.

Ayrıca eylemin TCK 188 ve devamı maddeleri kapsamında olma ihtimali uyarınca soruşturma derinleştirilerek şüphelinin yanında bulunan ve kimlikleri tespit edilen diğer şüphelilerin yakalanması için kolluğa talimat verilmiştir. Soruşturma titizlikle devam etmektedir.

‘Pudra şekeri içti serbest kaldı’ iddiası

Başsavcılığın açıklaması öncesi ankaragazetecisi.com’da yer alan Alican Uludağ imzalı haberde, Ayvatoğlu’nun savcılıktaki ifadesinde “Kokain değil, şaka amaçlı pudra şekeri çektik” dediği iddia edildi.

Habere göre Ayvatoğlu, “Görüntülerdeki sürücü koltuğunda oturan beyaz gömlekli kişi benim. Bu video, yaklaşık 2 yıl önce Kastamonu’da benim haberim olmadan çekilmiş. Yanımda bulunan ve sesi gelen şahıslardan ön koltukta oturan kişi, benim çocukluk arkadaşım D.O. isimli şahıstır. Yine arka koltukta videoyu çeken kişi ise arkadaşım U.K.’dir. Bu iki arkadaşım da Kastamonu’da ikamet eder. Görüntülerdeki benim burnuma çekmiş olduğum madde kesinlikle uyuşturucu madde değildir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Ayvatoğlu’nun, ifadesinde “Görüntüleri sosyal medyada görür görmez görev yaptığım partiye zarar gelmemesi için istifa dilekçemi hazırlayıp parti merkezine ilettim” dediği belirtildi.

Fakat AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Ayvatoğlu’nun iş akdini feshettiklerini söylemişti.

AKP’li Dağ, açıklamasında, söz konusu kişinin bazı platformlarda iddia edildiği gibi “özel kalemi ya da danışmanı” olmadığını belirterek, bağımlılıkla mücadele konusunda oldukça hassas olduklarını ifade etmişti.

Dağ, Twitter’dan paylaştığı mesajında, “Sosyal medyada görüntüleri yayınlanan Kürşat Ayvatoğlu danışmanım veya özel kalem müdürüm değildir. Yaklaşık 1 yıldır genel merkez büro personeli olarak çalışan kişinin dün akşam iş akdi fesh edilmiştir. Şahıs hakkında gözaltı işlemi yapılmıştır” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bakan Kurum: Kanal İstanbul'un imar planlarını onayladık, askıya çıkardık
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.