Ana SayfaEğitimMEB’den liselerde sınav takvimi güncellemesi

MEB’den liselerde sınav takvimi güncellemesi

HABER MERKEZİ – MEB, artan Covid-19 vakaları nedeniyle liselerde hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart’tan itibaren başlatılması planlanan yüz yüze sınavlarının, 3 Mayıs’tan itibaren yapılmaya başlanacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), illere liselerdeki yüz yüze sınav uygulamalarına ilişkin yazı gönderdi.

Liselerdeki yüz yüze sınav uygulamalarına ilişkin açıklamalara yer verilen yazıda, Covid-19 salgınında yaşanan vaka artışları nedeniyle söz konusu kararın alındığının ifade edildi.

Buna göre;

  • Liselerde hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin yapılmakta olan sınavları 26 Mart’a kadar tamamlanacak.
  • Liselerde hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart Pazartesi gününden itibaren başlatılması planlanan sınavları, en erken 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılmaya başlanacak.
  • Lise son sınıfların sınavları devam edecek ve 16 Nisan Cuma gününe kadar tamamlanacak.
  • Lise son sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ilişkin tüm iş ve işlemleri en geç 28 Mayıs’a kadar tamamlanacak.
  • Yurt dışında bulunan ve uygulanan sınavlara bulunduğu ülkede katılmak isteyen öğrenciler, gerekli başvuruları yaptıktan sonra sorular, yurt dışı temsilciliğince verilecek resmi e-posta adresi üzerinden elektronik ortamda gönderilecek ve yurt dışı temsilciliğince sınav uygulanacak.
  • Salgın nedeniyle zorunlu karantina uygulamaları, izolasyon ya da başka bir nedenle liselerdeki birinci dönem sınavlarına 26 Mart’a kadar giremeyen öğrenciler, zümre öğretmeninin belirleyeceği tarihte sınavlara alınacak.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Libya açıklarında gemi battı, 60 mülteci yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
‘Ekonomi Reformları Eylem Planı’ takvimi açıklandı