Ana SayfaGüncelMEBYA-DER operasyonu: Beş kişi serbest, 14 kişi gözaltında

MEBYA-DER operasyonu: Beş kişi serbest, 14 kişi gözaltında

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da MEBYA-DER’e yönelik operasyonlarda gözaltına alınan beş kişi serbest bırakıldı. Gözaltındaki 14 kişinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 27 Şubat ve 3 Mart tarihlerinde aralarında Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’nin (MEBYA-DER) eşbaşkan ve yöneticilerinin de bulunduğu 29 kişi gözaltına alınmıştı.

3 Mart’ta gözaltına alınan Aziz Ölçen, Hidayet Arslanoğlu, Halime Topuz, Yıldız Damla ve Aysel Pehlivan, beş gün sonra emniyet işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık işlemlerinin ardından Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Pehlivan, Arslanoğlu, Topuz, Damla ve Ölçen, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında 27 Şubat’ta gözaltına alınan MEBYA-DER Eşbaşkanları Şeyhmus Karadağ ve Yüksel Almas ile Murat Üzgün, Emine Aksoy ve Ayşe Çelikbilek, ikinci operasyonda gözaltına alınan Mehmet Nur Savaş, Mustafa Karahan, Sait Börta, Ayşe Tutmaz, Hülya Varan, Mehmet Yıldız, Fehim Azak, Mustafa Uyguner ve Taylan Aslan’ın emniyetteki işlemleri sürüyor.

Yedi kişi tutuklandı

Operasyon kapsamında şu ana kadar yedi kişi tutuklandı, sekiz kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MEBYA-DER yöneticileri 79 yaşındaki Meryem Soylu ve 71 yaşındaki Hatun Aslan 2 Mart’ta, KHK ile kapatılan MEYA-DER yöneticisi Muzaffer Ulaş ve DBP Bağlar İlçe yöneticisi Tahir Gül 4 Mart’ta, MEBYA-DER yöneticisi Zeki Dağ, HDP Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Hanım Altındağ, MEBYA-DER üyesi Mevlüde Gündüz ise 5 Mart’ta tutuklanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
8 MART | "Yan yanayız, feminist dayanışmamızla güçlüyüz"
Sonraki Haber
Küresel salgın: Covid-19'u atlatanların sayısı 93 milyona yaklaştı