Ana SayfaGüncelMEBYA-DER operasyonu: Eşbaşkanlar dahil beş kişi daha tutuklandı

MEBYA-DER operasyonu: Eşbaşkanlar dahil beş kişi daha tutuklandı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da MEBYA-DER’e yönelik operasyonlarda gözaltına alınan, aralarında dernek eşbaşkanları Yüksel Almas ve Şeyhmus Karadağ’ın da olduğu beş kişi daha tutuklandı, sekiz kişi ise serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 27 Şubat ve 3 Mart tarihlerinde aralarında Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’nin (MEBYA-DER) eşbaşkan ve yöneticilerinin de bulunduğu 29 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltında tutulan MEBYA-DER Eşbaşkanları Yüksel Almas ve Şeyhmus Karadağ, Murat Üzgün, Emine Aksoy, Ayşe Çelikbilek, Mehmet Nur Savaş, Mustafa Karahan, Sait Börta, Ayşe Tutmaz, Hülya Varan, Mehmet Yıldız, Fehim Azak, Mustafa Uyguner ve Taylan Aslan emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

‘Örgüt üyesi olma’ suçlamasıyla savcılıkta ifade işlemleri alınan eşbaşkanlar Şeyhmus Karadağ ve Yüksel Almas ile birlikte Mustafa Karahan, Mustafa Uyguner ve Fehim Azak, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Ayşe Çelikbilek, Hülya Varan, Ayşe Tutmaz, Murat Özgün, Mehmet Yıldız, Taylan Aslan, Sait Börta ve Mehmet Nur Savaş ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

12 kişi tutuklandı

Son tutuklamalarla birlikte sayı 12’ye yükselirken, 16 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Daha önce MEBYA-DER yöneticileri 79 yaşındaki Meryem Soylu ve 71 yaşındaki Hatun Aslan 2 Mart’ta, KHK ile kapatılan MEYA-DER yöneticisi Muzaffer Ulaş ve DBP Bağlar İlçe yöneticisi Tahir Gül 4 Mart’ta, MEBYA-DER yöneticisi Zeki Dağ, HDP Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Hanım Altındağ, MEBYA-DER üyesi Mevlüde Gündüz ise 5 Mart’ta tutuklanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadına yönelik erkek şiddetinin önlenmesi için komisyon kuruldu
Sonraki Haber
Akdeniz'de iki tekne battı: En az 39 mülteci öldü