Ana SayfaGüncelMEBYA-DER operasyonu: Gözaltı süreleri ikinci kez uzatıldı

MEBYA-DER operasyonu: Gözaltı süreleri ikinci kez uzatıldı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da gözaltına alınan MEBYA-DER üyelerinin gözaltı süresi dört gün daha uzatıldı. Operasyon kapsamında şu ana kadar yedi kişi tutuklanırken, üçü kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 27 Şubat ve 3 Mart tarihlerinde aralarında Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’nin (MEBYA-DER) eşbaşkan ve yöneticilerinin de bulunduğu 29 kişi gözaltına alınmıştı.

İlk operasyonda gözaltına alınan MEBYA-DER Eşbaşkanları Şeyhmus Karadağ ve Yüksel Almas ile Murat Üzgün, Emine Aksoy ve Ayşe Çelikbilek’in gözaltı süresi ikinci kez dört gün daha uzatıldı.

3 Mart’ta gözaltına alınan Halime Topuz, Aziz Ölçen, Aysel Pehlivan, Mehmet Nur Savaş, Mustafa Karahan, Sait Börta, Ayşe Tutmaz, Hülya Varan, Mehmet Yıldız, Fehim Azak, Yıldız Damla, Mustafa Uyguner, Taylan Aslan ve Hidayet Aslan’ın da gözaltı süresinin dolması üzerine dört gün daha uzatıldı.

Mezopotamya Ajansı (MA), gözaltında bulunan Mehmet Nur Savaş, Aysel Pehlivan, Ayşe Tutmaz, Hidayet Aslan ve Aziz Ölçen’in avukatları, müvekkillerinin Anayasal hakları olan susma hakkını kullanma nedeniyle gözaltı sürelerinin uzatıldığını ayrıca ‘mülakat’ adı altında ifadeye zorlandıklarını aktardı.

Öte yandan gözaltında bulunan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle avukatları aracılığıyla “Bizler güneşin ve umudun anneleriyiz. Özgür ve emekçi kadınlarız. 5 bin yıldır erkek egemen sisteme karşı direniyoruz. Yaşasın özgür kadınlar. Yaşasın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” mesajını gönderdi.

Yedi kişi tutuklandı

Operasyon kapsamında şu ana kadar yedi kişi tutuklanırken, üçü kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Tutuklananlar arasında MEBYA-DER yöneticisi 79 yaşındaki Meryem Soylu ve 71 yaşındaki Hatun Aslan da var.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Üç ilde erkek şiddeti: İki kadın öldürüldü, bir diğeri yaralandı
Sonraki Haber
HDK LGBTİ+ aktivistlerinden ikisine ev hapsi