Ana SayfaGüncelMEBYA-DER’e dört gün arayla ikinci operasyon: En az 16 gözaltı

MEBYA-DER’e dört gün arayla ikinci operasyon: En az 16 gözaltı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da MEBYA-DER’e yönelik dört gün arayla yapılan ikinci operasyonda en az 16 kişi gözaltına alındı. İlk operasyonda gözaltına alınanlardan 70 yaş üzeri iki kadın tutuklanırken, halen emniyet müdürlüğünde tutulan 11 kişinin gözaltı süresi dört gün uzatıldı.

Diyarbakır’da 27 Şubat’ta düzenlenen operasyonla eşbaşkanları ile üye ve yöneticileri gözaltına alınan Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’ne (MEBYA-DER) bu sabah saatlerinde ikinci kez operasyon yapıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “örgüt üyeliği” iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında 19 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Bunun üzerine Diyarbakır ve Batman’da birçok eve polislerce baskın düzenlendi. Baskınlarda, MEBYA-DER üye ve yöneticileri Halime Topuz, Aziz Ölçen, Aysel Pehlivan, Mehmet Nur Savaş, Mustafa Karahan, Sait Börte, Ayşe Tutmaz, Mustafa Karahan ve eski Dicle Belediyesi Başkanı Mustafa Uyguner’in de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Baskın yapılan adreslerden biri de MEBYA-DER yöneticilerinden 81 yaşındaki Şehmus Türk’ün evi oldu. Evde yapılan aramanın ardından Türk’ün, yaşlı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmadığı belirtildi.

Gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

11 kişinin gözaltı süresi dört gün uzatıldı

Diyarbakır’da 27 Şubat’ta yapılan ilk operasyonda gözaltına alınan MEBYA-DER Eşbaşkanları Şeyhmus Karadağ ve Yüksel Almas ile yöneticiler Zeki Dağ ve Ayşe Çelikbilek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Yöneticisi Hatice Güneş, DBP Bağlar İlçe Yöneticisi Tahir Gül, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Hanım Altındağ, eski HDP Sur İlçe Örgütü yöneticisi Murat Üzgün, eski HDP Diyarbakır İl yöneticisi Hafiz Işık, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan MEYA-DER yöneticisi Muzaffer Ulaş’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi dört gündür Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

Dün 24 saat ek gözaltı kararı veren hakimlik, 11 kişinin gözaltı süresini bu kez dört gün uzattı.

70 yaş üzeri iki kadın tutuklanmıştı

Aynı gün gözaltına alınan MEBYA-DER yöneticisi 79 yaşındaki Meryem Soylu ve 71 yaşındaki Hatun Aslan ise dün çıkarıldığı mahkemece “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmıştı. HDP Bağlar İlçe yöneticisi Fetullah Işık ‘adli kontrol’ ile serbest bırakılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP’yi kapattıktan sonra mumla arayacaklar
Sonraki Haber
Fatma'yı öldüren Kazım Altınmakas'a ağırlaştırılmış müebbet istemi