Ana SayfaEkonomiMerkez Bankası başkan yardımcısı da görevden alındı

Merkez Bankası başkan yardımcısı da görevden alındı

HABER MERKEZİ – Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alınarak yerine Mustafa Duman atandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alındı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Morgan Stanley Menkul Değerler AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü olarak görev yapan Mustafa Duman başkan yardımcılığına atandı.

Bu kararın ardından Dolar/TL 8.22’den 8.28’e kadar yükseldi.

Merkez Bankası, 18 Mart’taki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında 100 baz puan beklentilerin de üzerinde, 200 baz puan faiz artırmış ve politika faizini yüzde 19 olarak belirlemişti.

Faiz kararı sonrası Başkan Naci Ağbal görevden alınmış, faize karşı söylemleriyle gündeme gelen Yeni Şafak yazarı Kavcıoğlu atanmıştı.

Mustafa Duman hakkında

ODTÜ İşletme Bölümü mezunu.

City University CASS Business School, Londra’da MBA ve Marmara Üniversitesi Bankacılık Enstitüsü’nde Sermaye Piyasaları yüksek lisansı yaptı.

Morgan Stanley Menkul Değerler’de Ocak 2013’te Genel Müdür Yardımcısı, Şubat 2020’den itibaren vekaleten Genel Müdür, Mart 2020’den itibaren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Ağustos 2020’de asaleten Genel Müdür oldu.

Bankacılık kariyerinde Denetim, Hazine, Risk Yönetimi ve CFO pozisyonlarında görev yaptı.

Bir banka ve iki aracı kurum kuruluşunda kurucu takımın parçası olarak yer aldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İçişleri Bakanlığı’ndan Covid-19 genelgesi
Sonraki Haber
Diyanet Sen Diyarbakır Şube Başkanı, Sur'un çalıntı taşlarıyla 'kaçak yapı' yapmış