Ana SayfaEkonomiMerkez’in yeni başkanı: Hemen faiz inecek önyargısı doğru değil

Merkez’in yeni başkanı: Hemen faiz inecek önyargısı doğru değil

HABER MERKEZİ – Bloomberg’in sorularını yanıtlayan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Nisan veya sonrasındaki aylarda PPK kararıyla ilgili hemen faiz indirilecek şeklinde önyargılı bir yaklaşımı doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası’nın yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu, başkanlığında ilk faiz kararının verileceği Nisan ayında ya da izleyen aylardaki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantılarında “hemen faiz indirileceği önyargısını” doğru bulmadığını belirtti.

Kavcıoğlu, “Nisan veya sonrasındaki aylarda PPK kararıyla ilgili hemen faiz indirilecek şeklinde önyargılı bir yaklaşımı doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

Bloomberg’in sorularını yazılı olarak yanıtlayan Kavcıoğlu, “Yeni dönemde de kararlarımızı kurumsal bir para politikası anlayışıyla enflasyondaki düşüşün kalıcılığını sağlayacak şekilde almaya devam edeceğiz” dedi.

Kavcıoğlu ayrıca, Merkez Bankası’nın yüzde 5 enflasyon hedefine sıkı sıkıya bağlı olduğunu dile getirdi:

Bunun sürdürülebilir büyüme için de ne kadar önemli olduğunun farkındayım. Para politikası duruşunu belirlerken gerçekleşen ve beklenen enflasyonla birlikte küresel sermaye akımları, benzer ülkelerin reel getirileri ve yerleşiklerin portföy tercihlerini de dikkate alacağız.

Kavcıoğlu, “Dalgalı kur rejimine bağlı kalacaklarını ve kurların, kurlar serbest piyasa koşullarında arz ve talep dengesine göre oluşacağını” da belirtti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mart Cuma akşamı Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ı görevden alarak, yerine eski AKP milletvekili Şahap Kavcıoğlu’nu getirmişti.

  Politika faizi yüzde 19'a yükseltildi



Önceki Haber
AKP kongresine katılan milletvekili 'Corona'ya yakalandı
Sonraki Haber
Hol kampındaki IŞİD şebekelerine kapsamlı operasyon