Ana SayfaGüncelOluç’tan ‘HDP kapanacak’ diyen AKP’li Özkan’a yanıt

Oluç’tan ‘HDP kapanacak’ diyen AKP’li Özkan’a yanıt

HABER MERKEZİ – HDP Grup Başkanvekili Oluç, AKP Grup Başkanvekili Özkan’ın “HDP hem siyasi olarak hem de hukuken kapanacaktır” sözlerine, Özkan’ın geçmişte yaptığı konuşmaları hatırlatarak “Cemaat destekçisi olarak şimdi bize saldırıp da kendini aklatamazsınız Cahit Özkan” diye yanıt verdi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında HDP’nin hem siyaseten hem de hukuken kapanacağını söyledi.

Özkan’ın bu sözlerine Meclis Genel Kurulu’nda konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, yanıt verdi.

28 Şubat ile 2 Mart 1994 tarihinde DEP milletvekillerinin tutuklanması ile tarihe 2 Mart darbesi olarak geçen darbeleri kınayan Oluç, “Şimdi, demokratik siyasete dönük olarak bu saldırıların bugünkü tezahürü nedir? Yani ‘Bitti mi demokratik siyasete yönelik tasfiye girişimleri, ortadan kalktı mı?’ diye soracak olursanız, kalkmadı” dedi.

Özkan’ın basın toplantısında söylediği sözleri hatırlatan Oluç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Tamam, bundan şüphemiz yok, sorun da değil zaten. ‘Onun için -HDP’yi kastederek- elbette HDP hem siyasi olarak kapatılacak hem de hukuken kapatılacaktır’ demiş. Bu nedir? Bu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’na talimat vermektir, bu Anayasa Mahkemesine talimat vermektir. ‘Hukuken kapatılacaksınız’ demekle Anayasa Mahkemesi’ne ‘Kapatacaksınız’ diyor.

Çünkü neden? ‘Anayasa Mahkemesi’nde çoğunluğumuz var, o çoğunluk yoluyla HDP’yi hukuken kapattıracağız.’ diyor. İşte darbeci zihniyetin, demokratik siyasete darbe vuran zihniyetin bugünkü tezahürü budur. Açıkça yürütmenin, iktidarın, yargının üzerinde ve Anayasa Mahkemesi üzerinde en üst mahkeme olan Anayasa Mahkemesi üzerindeki talimatıdır.

“İnsan hakları eylem planı bu mu?”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘İnsan Hakları Eylem Planı‘na atıfta bulunan Oluç, şunları kaydetti:

Yargı bağımsızlığı bahsi altında hukuk devletinin ancak bağımsız, tarafsız ve insan haklarına saygılı mahkemelerin varlığı ile vücut bulacağı inancıyla bu kapsamda yeni adımlar atıyoruz.’ dedi. Bu mu atılan adım, bu mu? Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekilinin Anayasa Mahkemesine talimat vermesi ve ‘Hukuken HDP kapatılacaktır.’ demesi mi yeni anlayış, insan hakları eylem planı bu mu? Birinci maddesi HDP kapatılacak öyle mi. Lütfen biraz ciddi olun ve siyaseti ciddi yapın. Üstelik de yürütmenin, iktidarın yargı üzerindeki tasallutuna, tahakkümüne daha fazla cüret etmeyin bunu da özellikle vurguluyorum.

Oluç’un bu sözlerine AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Sandıkta gereği yapılacaktır. Milletimiz siyasetten konuşurken kapatılmasını istiyor” diye karşılık verdi.

“Senin o camdan kuleni bir ufacık taşla tuz buz ederim”

Özkan’a tepki gösteren Oluç, “Sadece darbeci değilsiniz, anayasayı çiğniyorsunuz” dedi ve ekledi:

Bak, ben daha evvel söyledim. Siz, Cahit Özkan, ‘Öyle camdan kulenin içine oturup bana taş atmayacaksın’ dedim. Neden söylüyorum, sana Fenerbahçe Orduevi önüne yürüyüşünü hatırlatırım, sana cemaat hakkında yaptığın televizyon konuşmalarını hatırlatırım. Cemaate verdiğin destekleri hatırlatırım. Cemaat hakkındaki televizyon konuşmalarını hatırlatırım. Ergenekon, Balyoz davaları hakkında söylediklerini hatırlatırım, sen camdan kuleye oturup bana taş atamazsın. Senin o camdan kuleni bir ufacık taşla tuz buz ederim, anlaşıldı mı?

Cemaat destekçisi olarak şimdi bize saldırıp da kendini aklatamazsınız Cahit Özkan, yapamazsın bunu. Senin terör örgütlerine verdiğin açık desteği konuşuruz anlaşıldı mı? Yok öyle yağma, yemeyiz biz onu, yemeyiz.

  Bahçeli istedi, Yargıtay inceleme başlattı
  Sancar’dan Bahçeli’ye yanıt: Kapatma bizi daha da güçlendirir

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
70 yaş üzeri iki kadın tutuklandı
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisinde vakalar 115 milyon bandında