Ana SayfaGüncelOyuncu Altan Karındaş yaşamını yitirdi

Oyuncu Altan Karındaş yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Oyuncu Altan Karındaş hayatını kaybetti. 2 yıl önce bir röportajda konuşan Karındaş, “3 kere ölümden döndüm; nefes darlığı, bronşit, akciğer… Kalbimde elektriklenme var. Bypass oldum. Şimdi de fizik tedavi görüyorum. Çok şükür birkaç dostum var ama bütün camiaya kırgınım. Hepsine kırgınım. Sizlere de kırgınım” demişti.

Sinema, tiyatro, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Altan Karındaş, bu sabah yaşamını yitirdi.

Muğla’nın Marmaris Belediyesi Huzurevi’nde kalan Karındaş, bazı organlarında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle 1 ay önce hastaneye kaldırılmıştı.

Sanatçı 2 yıl önce Posta’dan Gizem Yetil’e verdiği röportajda, sektördeki herkese kırgın olduğunu söylemişti.

Çoğu oyuncunun bile haberi yok benim burada olduğumdan. Çok şükür birkaç dostum var ama bütün camiaya kırgınım. Hepsine kırgınım. Sizlere de kırgınım. Zamanında birçok insana yardımcı oldum. Çok koştular peşimden bir şey öğrenmek için. Ama şimdi çoğu ortada yok. Oyunculuk nankör, insan dışı bir meslek. Zamanında benden meslek öğrenenler bile aramıyor. Aramaları için sebep yok. Daha bir sürü şey… Bir sürü insan… Bir sürü olay…

Altan Karındaş

Oyuncu Karındaş, 30 Ağustos 1928 tarihinde dünyaya geldi. İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda Şan ve Tiyatro eğitimi alan Karında, 1951 yılında Muhsin Ertuğrul’un Küçük Sahne’sinde tiyatroya başladı.

Şehir Tiyatroları, Ulvi Uraz Tiyatrosu, Saim Alpago Tiyatrosu, Gen-Ar Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. Bir dönem kendi adına da tiyatro kurdu. Sinema ve dizi filmlerde rol aldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İddia: Hakan Atilla istifa edecek
Sonraki Haber
İstanbul’da üç ilçede 17 saatlik su kesintisi