Ana SayfaGüncelPervin Chakar Newroz şarkısını yeniden yorumladı

Pervin Chakar Newroz şarkısını yeniden yorumladı

HABER MERKEZİ – Kürt opera sanatçısı Pervin Chakar, Newroz şarkısını yeniden yorumlayarak uluslararası bir boyuta taşıdı. Chakar’a piyanoda Song Yi, violada ise Ana Zambrano eşlik etti.

Kürt filozof ve şair Pîremêrd’in (Tevfik Mahmut Hamza) yazdığı ve ilk kez 21 Mart 1948’de seslendirilen Newroz şarkısı Klasik Batı Müziği kökenli üç müzisyen kadın tarafından yeniden yorumlandı.

Newroz şarkısını viyola ve piyano ile yeniden yorumlayan Kürt soprano Pervin Chakar, şarkıyı uluslararası bir boyuta taşımış oldu.

Rohat Cebe’nin aranje ettiği ve çok sesli hale getirilen yeniden yorumda Pervin Chakar’a piyanoda Güney Koreli sanatçı Song Yi, violada İspanyalı sanatçı Ana Zambrano eşlik etti.

Red Music Digital etiketiyle dijital platformlarda yayımlanan eserin tanıtımında ise şu ifadelere yer verildi:

Aslında her çalgıya yüklenen anlam farklı şekilde. Piyano bahar rüzgarını, viola gün ışığını, soprano ise doğanın sesini tasvir etmektedir. Çalışma bu duygular içerisinde dinlenildiğinde dinleyeni farklı bir atmosfere sokarak baharın gelişinin ruhen de hissedilmesini sağlayacaktır. Doğu’nun ve Batı’nın ruhunu bir araya getiren Pervin Chakar bu eser ile de büyük bir zenginliği ortaya çıkarmayı amaç edinmiştir. Uluslararası arenada sesini duyurmuş olan Pervin Chakar’a eşlik edenler de büyük bir armoni ile baharın gelişini bu eserle selamlamaktadır.

Kürt klasik müziğinin en önemli sanatçılarından biri olan Hesen Zîrek ile de Newroz şarkısı ‘Newroz marşı’ haline gelerek büyük bir üne kavuşmuştu.




Önceki Haber
Karanlık bir dönem ve Newroz ateşinin aydınlığı
Sonraki Haber
AKP'nin yeni hamlesi: 'Ankara Sözleşmesi'