Ana SayfaGüncelŞenyaşar ailesinin nöbeti üçüncü gününde: Hastane kayıtlarını neden ortaya çıkarmıyorlar?

Şenyaşar ailesinin nöbeti üçüncü gününde: Hastane kayıtlarını neden ortaya çıkarmıyorlar?

HABER MERKEZİ – Suruç’ta AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşini ve iki çocuğunu kaybeden Emine Şenyaşar’ın adliye önündeki oturma eylemi üçüncü gününde. “Adalet sağlanıncaya kadar buradan kalkmayacağım” diyen anne Şenyaşar, “Hastane kayıtlarını neden ortaya çıkarmıyorlar?” dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 genel seçim sürecinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının iş yeri ve hastane saldırıları sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, ‘adalet’ talebiyle Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi üçüncü gününde.

Şenyaşar ailesi, dosyaya ilişkin görüşme talebinde bulunduğu Urfa Cumhuriyet Başsavcısı’nın görüşmeyi reddetmesi üzerine 9 Mart günü oturma eylemi başlatmıştı.

Ancak Şenyaşar ailesinin görüşme talepleri bugün de reddedildi.

Gün boyu adliye önünde oturma eylemlerini sürdüren anne Emine Şenyaşar ve oğlunu, HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, İl Eşbaşkanı Çiğdem Karakeçili ve Barış Annesi Hedle Oğur ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan anne Emine Şenyaşar, talepleri karşılanıncaya kadar oturma eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, savcıyla görüşme talebine olumlu yanıt verilmemesine tepki gösterdi.

Ailemizi katlettiler, üzerine oğlumu tutukladılar. Oğlum 3 yıldır tek başına bir odada tutuluyor. Biz burada görüşme talep ediyoruz ama savcı bizle görüşmüyor. Eşimi ve çocuklarımı hastanede gözümün önünde katlettiler. Hastane kayıtlarını neden ortaya çıkarmıyorlar? Adalet sağlanıncaya kadar buradan kalkmayacağım. Çocuklarımı katledenlerin tutuklanmasını istiyorum.




Önceki Haber
‘Ritme uygun zıpladıkları’ için gözaltına alınan kadınlar adli kontrolle serbest
Sonraki Haber
AB ‘LGBTİ+ özgürlük bölgesi’ ilan edildi