Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞiddet faili erkek ayrıldığı kadını ölümle tehdit ediyor

Şiddet faili erkek ayrıldığı kadını ölümle tehdit ediyor

HABER MERKEZİ – Dini nikahla birlikte yaşadığı Rüstem isimli erkek tarafından şiddet ve hakarete maruz bırakılan Kader Yöntem bir süre önce erkekten ayrıldı. Tehdit edilmesi üzerine erkek hakkında 3 ay uzaklaştırma kararı aldıran Kader, “Korkuyla yaşıyorum. Can güvenliğim yok. Sürekli kızıma zarar verecek diye korkuyorum” dedi.

24 yaşındaki Kader Yöntem henüz 17 yaşındayken zorla evlendirildiği Rüstem G. isimli erkek tarafından yıllar boyu sistematik şiddete maruz bırakıldı.

Bunun üzerine boşanan ve bir süre sığınma evinde kalan Kader, yakınlarının baskısıyla 3 ay önce yeniden Rüstem G. ile dini nikahla birlikte yaşamaya başladı.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Kader, Rüstem G.’nin hem kendisine hem de kızına sürekli şiddet uyguladığını söyledi.

Kader Yöntem

Kader, “Babamdan kalan yetim maaşımı elimden alıyordu. Uyuşturucu kullanıyordu. Evlendiğimiz gün bana şiddet uyguladı. Sürekli darp ediyor, hakaret ve ölümle tehdit ediyordu” dedi.

Son olarak bir ay önce Rüstem G.’nin gece saatlerinde kendisini ve henüz 6 yaşında olan kızını sokağa attığını belirten Kader, şiddet karşısında polise başvurduğunu ve Rüstem G. hakkında 3 aylık uzaklaştırma kararı aldırdığını ifade etti.

Kızıyla birlikte yaşamaya çalışan Kader hem Rüstem G.’nin tehditleri hem de yoksullukla mücadele ettiğini dile getirdi.

Rüstem G.’nin kendisine ve kızına zarar vermesinden endişe duyduğunu vurgulayan Kader şunları söyledi:

Güvende değilim. Şuanda bu evi bilmiyor ama dışarı çıktığım zaman korkuyorum beni görür bir şey yapar diye. Geçtiğimiz hafta beni aradı. Bana ‘kızını kaçıracağım ve pazarlayacağım’ dedi. Hakaretler ederek, tehdit etti. Bu korkuyla yaşıyorum. Can güvenliğim yok. Sürekli kızıma zarar verecek diye korkuyorum.

Çok zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Kader, birçok devlet kurumuna gittiğini ancak eli boş döndüğünü dile getirdi.

Kaymakamlık ve birçok belediye binasına gittiğini belirten Kader, “Kaymakamlık ve belediyeye gittim. Her yere başvuru yaptım. İktidar, kadın haklarını savunduğunu söylüyor. Herkese yardım ettiğini söylüyor, neden bana yardım etmiyorlar? Bütün duyarlı insanların gelip halimi görmelerini istiyorum. Bana iş bulsunlar kendi ayaklarımın üstünde ancak o zaman durabilirim” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD Temsilciler Meclisi Türkiye’ye baskı kurulmasını istedi
Sonraki Haber
BM: Suriye'de zorla kaybedilen on binlerce sivilin akıbeti halen belirsiz