Ana SayfaToplumsal CinsiyetTJA aktivisti Şimşek’e 7 yıl 6 ay hapis cezası

TJA aktivisti Şimşek’e 7 yıl 6 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – TJA aktivisti Gülcihan Şimşek’e, yargılandığı davada verilen 5 yıl hapis cezası, ‘suça eğilimli bir kişilik’ olduğu ileri sürülerek yarı oranında arttırılarak 7 yıl 6 aya çıkarıldı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Gülcihan Şimşek hakkında, katıldığı eylem, etkinlikler ve gizli tanık beyanları gerekçe gösterilerek “örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan davanın duruşması Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Şimşek’in katılmadığı duruşmada, avukatları Cemile Turhallı Balsak, Gulan Çağın Kaleli ve Şivan Cemil Özen hazır bulundu.

İddia makamı, bir önceki celsede Şimşek’in “örgüt üyeliği” iddiasıyla hapis cezasıyla cezalandırılması istemiyle verdiği mütalaasını yineledi.

Esas hakkındaki savunmayı yazılı olarak dosyaya sunduklarını belirten avukat Şivan Cemil Özen, gizli tanık beyanlarının gerçeği yansıtmadığını, hukuka uygun olmadığını, kabul etmediklerini belirterek, beraat talebinde bulundu.

Ardından söz alan avukat Cemile Turhallı Balsak, davaya konu olan eylem ve etkinliklerin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, iddialarla ilgili hiçbir yasal unsurun bulunmadığına söyledi ve beraat kararı verilmesini istedi.

Gizli tanık beyanın tek başına hükme esas alınmayacağını belirten avukat Gulan Çağın Kaleli ise müvekkiline yönelik fiziki ve teknik takip yapıldığını, bu takip sonucu müvekkilinin “örgüt üyesi” olarak gösterebilecek tek bir delile rastlanmadığını söyledi.

Kaleli, “Dosya da gizli tanık beyanı dışında tek bir somut delil yoktur. Birden fazla basın açıklamasına katılmak, süreklilik, çeşitlilik veya yoğunluk değildir. Bu nedenle müvekkilimin beraatini talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme önce, Şimşek’e “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 5 yıl hapis cezası verdi.

Ardından cezayı yarı oranında arttıran mahkeme, 7 yıl 6 aya çıkardı.

Mahkeme, Şimşek’in “suça eğilimli bir kişiliği olduğu” değerlendirmesi yaparak, ceza indirim hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.




Önceki Haber
İş mahkemesi: Yurtiçi Kargo çalışanı 'sendikal nedenle' işten çıkarıldı
Sonraki Haber
AYM kararı sonrası Gergerlioğlu: Cezaevine gözü açık gitmem