Ana SayfaGüncelÜç ilde 36 gözaltı: İHD Eşbaşkanı Türkdoğan da gözaltında

Üç ilde 36 gözaltı: İHD Eşbaşkanı Türkdoğan da gözaltında

HABER MERKEZİ – Ankara, İstanbul ve Adana’da HDP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu en az 36 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da yer aldı.

İstanbul, Ankara ve Adana’da sabaha karşı birçok kişi gözaltına alındı.

Ankara’da yapılan ev baskınlarında Ankara’da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Kadın Meclisi Sözcüsü Zeyno Bayramoğlu, Parti Meclisi (PM) üyesi Ali Özkan, HDP Eskişehir İl Eşbaşkanı Şükriye Ercan ve HDP Mamak İlçe Eşbaşkanı Mustafa Uğur Akkaya’nın da olduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 11 kişi hakkında yürütülen soruşturmaya Ankara 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’nce gizlilik kararı ve 24 saatlik avukat görüş yasağı getirildi.

Verilen kararda gerekçede şu ifadeler yer aldı: “Şüpheliler ile müdafilerin gözaltı sırasında görüşmeleri ve dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisinin soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilecek durumda olması…”

Soruşturmanın içeriğine ilişkin bilgiye ulaşılamadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gare’de rehin 13 asker ve polisin yaşamını yitirdiği operasyon sonrası Meclis’te yaptığı konuşmada, İHD’yi “O İHD denilen canı çıkasıcası dernek” diye hedef göstermişti.

AA, HDP’li eşbaşkanlara ‘sözde’ dedi

İstanbul’da dört ilçede eş zamanlı ev baskınlarında HDP’liler gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre 15 adrese düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 10 kişiden isimleri öğrenilebilenler şöyle: HDP Kağıthane İlçe Eşbaşkanları Ayhan Yıldız ve Behiye Demir, Beşiktaş İlçe Eşbaşkanı Remziye Bor, İstanbul il yöneticileri Fatmanur Günbeyi, Sermin Danışman Turgay, Esenyurt ilçe örgütü üyeleri Hatice Yıldız, Baran Sümbül ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) MYK üyesi Eşref Yaşar gözaltına alındı.

AA, Siyasi Partiler Kanunu’nda yer alan eşbaşkanlık sistemini yok sayarak, HDP’li eşbaşkanlar için ‘sözde’ ifadesini kullandı.

Öte yandan Adana’da da sosyal medya hesapları üzerinden ‘örgüt propagandası yaptıkları’ iddiasıyla 15 kişi evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alındı.




Önceki Haber
Fransa’da Paris'in de olduğu 16 bölgede tam sokağa çıkma yasağı uygulaması
Sonraki Haber
Van'da kadın cinayeti: Evli olduğu kadını öldürüp kaçtı