Ana SayfaToplumsal CinsiyetÜç kızına sistematik cinsel istismarda bulunan Salih Dayan serbest bırakıldı

Üç kızına sistematik cinsel istismarda bulunan Salih Dayan serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Mersin’de üç kız çocuğuna yıllarca sistematik cinsel saldırıda bulunan Salih Dayan isimli erkek serbest bırakıldı.

Mersin’de yaşayan 28, 30 ve 34 yaşlarındaki üç kız kardeş, babaları Salih Dayan tarafından yıllarca cinsel istismara maruz bırakıldıklarını söyleyerek, şikayette bulundu.

Kadınların şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Dayan, suçlamayı reddetti ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bunun üzerine kadınlar, Mersin Kadın Platformu tarafından Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısına katıldı.

‘En ağır cezayı almasını istiyoruz’

34 yaşındaki kadın cinsel istismarın 6 yaşındayken başladığını ve 20 yaşına dek sürdüğünü söyledi.

Altı yaşımdan 20 yaşıma kadar tacize ve tecavüze uğradım. Yıllarca şiddet uyguladı. Bunları sadece bana yapıyor sanıyordum ama kız kardeşime yaptığını da gördüm. 20 yaşlarımda iken bir sabah uyandım, koridordan ayak sesi geldiğini duydum. Yine bana geliyor zannettim. Ayak sesleri kesildi, odadan çıkıp nereye gitti diye baktım. Kardeşimin odasına girmiş, ağzını kapatmış halde tacizde bulunduğunu gördüm.

Annesinin de babası tarafından fuhuşa zorlandığını kaydeden kadın, “Çok fazla mağdur var, çok fazla şikayetçi var ama korktukları için üzerini kapatmaya çalışıyorlar. Bir babanın evladına yapmayacağı şeyleri yaptı bize. Bir insan evladına bunları nasıl yapabilir? Annemi hep dövüyordu. Biz adaletin yerini bulmasını, onun en ağır cezayı almasını istiyoruz” dedi.

30 yaşındaki diğer kız kardeş de, “Bu yaşıma kadar evlenemedim, hep erkeklerden kaçtım. İki defa intihar girişiminde bulundum. Ben de sadece bana yaptığını sanıyordum ama herkese yapıyormuş” diye konuştu.

Mersin Kadın Platformu adına konuşan Bahar Şofer ise şunları söyledi:

Salih Dayan isimli şahsın 3 kızını uzun yıllar boyunca çocukluklarından beri istismar ettiği iddiaları vardı. Daha önceden de babaları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ileten kız kardeşler yine bu şikayetin sonuçsuz kalmasından, etkin bir soruşturma yürütülmemesinden kaygılılar.

Şu anda ifadesi alınıp serbest bırakılan Salih Dayan, tehditlerine devam etmekte, kız kardeşlerin şikayetlerini geri alması için baskı yapmaya devam etmektedir.




Önceki Haber
HDP PM sonuç bildirgesi açıklandı
Sonraki Haber
Diyarbakır'da sinema salonlarının açılma tarihi ertelendi