Ana SayfaToplumsal CinsiyetÜç kızına sistematik cinsel istismarda bulunan Salih Dayan’a beraat

Üç kızına sistematik cinsel istismarda bulunan Salih Dayan’a beraat

HABER MERKEZİ – Mersin’de üç kız çocuğuna yıllarca sistematik cinsel istismarda bulunan ve serbest bırakılan Salih Dayan hakkında beraat kararı verildi.

Mersin’de yaşayan 28, 30 ve 34 yaşlarındaki üç kız kardeş, babaları Salih Dayan tarafından yıllarca cinsel istismara maruz bırakıldıklarını söyleyerek, şikayette bulunmuştu.

Gözaltına alınan Dayan hakkında ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan açılan davanın ikinci duruşmasında tutuklanmış ancak kısa bir süre sonra tahliye edilmişti.

Dayan’ın yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı.

Sanık erkeğin katılmadığı duruşmada, şikayetçi kadınlar ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada konuşan kadınlardan biri, “Biz adalete, size sığındık. Çok kötü ergenlik yaşadık. Baba sevgisi görmedik, keşke böyle şeyleri de görmeseydik. Hiç kimseye güvenemiyorum artık. Adalete sığınıyorum” dedi.

Bir diğer kardeş ise Dayan’ın “para için iftira atıyorlar” şeklindeki iddiasına yanıt verdi.

Kendime anlatamadığım şeyleri burada herkesin içerisinde anlattım. Para için hayatımı bu şekilde mahvedecek bir insan değilim. Tek istediğim bize yaptıklarının cezasız kalmaması. Hala kapımı kilitleyerek uyuyorum. Adalete sığınıyorum.

Dayan’ın avukatları, kadınların ifadeleri arasında çelişkiler bulunduğunu ileri sürerek, Dayan’ın beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, Dayan hakkında beraat kararı verdi.

Kadınların avukatı Semra Kabasakal, “Kızlarımız perişan durumda. Başka şeyler olacağı korkusu içerisindeyiz. Tüm belgelere rağmen sanık beraat etti. Tanıklar susturuldu ya da para ile satın alındı. Tanıkların çelişkili ifadelerini ortaya çıkarmamıza rağmen sanık beraat etti. Dosyayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıyacağız” dedi.




Önceki Haber
BİK’ten Evrensel gazetesine ilan ve reklam kesme ceza
Sonraki Haber
Anayasa Mahkemesi HDP iddianamesini Yargıtay'a iade etti