Ana SayfaDünyaVaka sayısı alarm verdi: İtalya yeniden ‘kapanıyor’

Vaka sayısı alarm verdi: İtalya yeniden ‘kapanıyor’

HABER MERKEZİ – Corona virüs vakalarının artışa geçtiği İtalya’da ülkenin büyük bir kısmını kapsayan kapama kararı alındı. Bu bölgelerde gerekli haller dışında dışarı çıkmak yasak olacak.

İtalya’da artan Corona virüsü vakaları nedeniyle yeni tedbirler alındı.

Hükümetin Cuma günü aldığı kararla getirilen yeni kısıtlamaların 15 Mart-6 Nisan tarihleri arasında geçerli olması planlanıyor.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre ülke nüfusunun büyük kısmının yaşadığı yaklaşık 10 bölge gelecek Pazartesi gününden itibaren, risk skalasında en üst seviyeyi teşkil eden ve en sıkı kısıtlayıcı tedbirlerin uygulandığı “kırmızı bölge” ilan edilecek.

Bu bölgelerde gerekli haller dışında dışarı çıkmak yasak olacak, okullar tamamen uzaktan eğitime geçecek, restoranlar yalnızca paket servisi verebilecek.

Kırmızı bölgeler arasında, başkent Roma’nın içinde yer aldığı Lazio ve finans merkezi Milano kentinin de dahil olduğu Lombardiya bölgeleri de yer alıyor.

Sardinya adası hariç diğer bölgeler de risk skalasında kırmızının hemen altında yer alan turuncu bölge uygulamasına dahil olacak. Sardinya adası ise en düşük risk seviyesi anlamına gelen beyaz renkte kalmayı sürdürecek.

Yeni tedbirlere kadar ülkenin 20 bölgesinden 6’sı sarı, yalnızca 3’ü kırmızı bölge kategorisindeydi. 15 Mart’tan itibarense sarı bölge kalmayacak.

Ülke genelinde 22.00-05.00 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma yasağı da sürecek.

Paskalya tatiline denk gelen 3-5 Nisan tarihleri arasında ise beyaz bölgeler dışında tüm ülke kırmızı bölge ilan edilecek.

Sağlık Bakanı Roberto Speranza geçen hafta yaptığı açıklamada, “İngiliz varyantı” olarak bilinen ve bulaşıcılık kapasitesi yüksek olan virüs türünün ülkede en yaygın koronavirüs formu haline geldiğini belirtmişti.

Başbakan Mario Draghi, yeni tedbirleri açıklarken son bir haftada yeni vaka sayılarının önceki haftaya göre yüzde 15 arttığını ifade etti.

Draghi, “Sağlık krizinin başlamasından bir yıldan uzun süre geçmişken maalesef yeni bir enfeksiyon dalgasıyla karşı karşıyayız” dedi.




Önceki Haber
Emine Şenyaşar’ın eylemi beşinci günde: Nerede adalet?  
Sonraki Haber
HDK: Newroz Dehaklara karşı isyanın savunulmasıdır