Ana SayfaEkonomiVarlık Fonu 1,25 milyar euro borçlandı

Varlık Fonu 1,25 milyar euro borçlandı

HABER MERKEZİ – Türkiye Varlık Fonu, 2019’da aldığı 1 milyar euroluk sendikasyon kredisini, 1,25 milyar euro olarak yeniledi.

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Asya, Avrupa, Latin Amerika ve Orta Doğu’dan 11 ülkeden 14 bankanın katılımıyla 1,25 milyar euro tutarında sendikasyon kredisi kullandı.

TVF’den yapılan açıklamaya göre, Mart 2019’da kullanılan 1 milyar euroluk sendikasyon kredisinin yenilendiği ve dört yeni bankanın da katıldığı anlaşmada, iki yıl vadeli kredinin yıllık maliyeti 2019’da oluşan maliyetin 25 baz puan altında kalarak Euribor+ yüzde 2,25 olarak gerçekleşti.

ICBC ve Citibank’ın eş koordinatörlüğünde gerçekleşen ve 1,4 milyar talep alınan işlemde, ICBC lider talep toplayıcı, Citibank talep toplayıcı ve dokümantasyon temsilcisi, HSBC ise kredi temsilcisi olarak görev aldı.

​​​​​​​Sendikasyon kredisine Arab Banking Corporation, Emirates NBD, HSBC, ING, Intesa Sanpaolo, JP Morgan, Qatar National Bank ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation yetkilendirilmiş lider düzenleyici olarak, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Bank of America, Barclays ve Societe Generale de lider düzenleyici seviyesinde katıldı.

Varlık Fonu nedir?

2016’da kuruldu.

Sekiz farklı sektörden 20 şirket, iki lisans ve taşınmazlardan oluşan varlık portföyüne sahip. Ü

Söz konusu şirketler ise şunlar:

  • Ziraat Bankası, HalkBank, Vakıfbank, Borsa İstanbul, Türkiye Sigorta, Türkiye Hayat Emeklilik, Platform AŞ, Botaş, Türkiye Petrolleri, TVF Enerji, TVF Rafineri ve Petrokimya, Türk Hava Yolları, PTT, İzmir Alsancak Limanı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri, Eti Maden, TVF Maden, Nakit Karşılığı Şans Oyunları Lisansı, At Yarışı Düzenleme ve Bahis Kabul Etme Lisansı, Türksat, Türk Telekom (yüze 5 hisse). Turkcell’in kontrolü de Varlık Fonu’nda.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Varlık Fonu yönetiminde şu isimler yer alıyor:

  • Erişah Arıcan, Hüseyin Aydın, Rifat Hisarcıklıoğlu, Fuat Tosyalı, Burak Dağlıoğlu ve Zafer Sönmez.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadıköy’deki Boğaziçi protestosuna katılan 23 kişiye dava
Sonraki Haber
Son 24 saatte 29 bin 762 vaka, 146 can kaybı