Ana SayfaGüncel14 emekli amiral ‘şehir dışına çıkış’ yasağı ile serbest bırakıldı

14 emekli amiral ‘şehir dışına çıkış’ yasağı ile serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – ‘Montrö bildirisi’ne ilişkin Ankara Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 emekli amiral ile ifadeye çağrılan dört emekli amiral adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ‘Montrö bildirisi’nde imzası bulunan 104 emekli amiralden gözaltındaki 10 emekli amiral ile ifadeleri için tebligat gönderilen dört emekli amiralin emniyetteki işlemleri dün akşam saatlerinde tamamlandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından, dün akşam saatlerinde Ankara Adliyesi’ne getirilen 14 emekli amiralin savcılık sorguları yaklaşık 4,5 saat sürdü.

Sorgularının ardından savcı, emekli Tuğamiral Ergun Mengi’yi tutuklama, Alaettin Sevim, Atilla Kezek, Atilla Kıyat, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Mustafa Özbey, Ramazan Cem Gürdeniz, Turgay Erdağ, Türker Ertürk, Ali Sadi Ünsal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Engin Baykal, Nadir Hakan Eraydın’ı ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

DHA’nın haberine göre, sevk yazısında Mengi’nin “soruşturma konusu bildiriyi hazırladığı, üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğu” öne sürüldü.

Ankara Nöbetçi 8’inci Sulh Ceza Mahkemesi ilk aşamada 13 emekli amirali ardından da sorgusu tamamlanan Ergun Mengi’yi ‘yurt dışına ve bulundukları il dışına çıkış yasağı’ koyarak serbest bıraktı.

Adliye önünde basına açıklama yapan emekli Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz, “Bu kadar basit bir basın açıklamasından bu noktaya gelmek tamamen bir iletişim kazası; ancak bu iletişim kazasının nedenini bizde aramayın. Metin çok net ve iyi niyetle hazırlanmış. Türk yargı sistemine ve polis teşkilatına teşekkürler ediyorum” diye konuştu.




Önceki Haber
Son 24 saatte 54 binden fazla vaka, 243 can kaybı
Sonraki Haber
Şiddete maruz bırakılan Saynur Süyüncü öldürülmeden önce karakola başvurmuş