Ana SayfaDünyaABD’de yine ırkçı cinayet: Polis siyah genci öldürdü

ABD’de yine ırkçı cinayet: Polis siyah genci öldürdü

HABER MERKEZİ – ABD’nin Ohio eyaletinde, kavga ihbarı üzerine olay yerine giden polisler, Makiyah Bryant adlı siyah bir genç kadını vurdu. 16 yaşındaki Bryant, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

ABD’de, George Floyd cinayetine ilişkin yargılamada polis Derek Chauvin’in, hakkındaki suçlamalarının hepsinden suçlu bulunmasından kısa bir süre sonra, bir ırkçı polis cinayeti daha yaşandı.

Ohio eyaletinin Columbus şehrinde, Makiyah Bryant isimli siyah gencin polis tarafından vurularak öldürüldüğü bildirildi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, bir bıçaklı saldırı ihbarı alan polis, olay yerine geldiğinde 16 yaşındaki Bryant’a dört el ateş etti. Ağır yaralanan Makiyah Bryant, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kentin belediye başkanı Andrew Ginther, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Bu öğleden sonra genç bir kadın trajik bir şekilde hayatını kaybetti” dedi, polisin üzerinde vücut kamerasının bulunduğunu belirtti.

Ginther, “Olayı mümkün olan en kısa sürede aydınlatmak için çalışıyoruz” diye ekledi.

Makiyah Bryant’ın kendisine saldıranlardan korunmak için elinde bıçak tuttuğu, polis gelir gelmez de bıçağı bırakmasına rağmen ateş edilerek öldürüldüğü belirtiliyor.

Bryant’ın teyzesi Hazel Braynt, polislerin ‘hiçbir uyarıda bulunmadan’ ateş ettiğini belirterek, şunları söyledi:

Makiyah, polisler geldiğinde kendisini korumaya çalışıyordu ve onlar gelince bıçağı bıraktı… Polisler, yalan söyleyecek çünkü umursamıyorlar. Artık, siyahları öldürmeyi amaçladıklarını düşünüyorum. Korumak ve hizmet etmek için değil, siyahları öldürmek için buradalar.

George Floyd’un ailesini temsil eden avukat Ben Crump ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımında “Başka bir çocuğu daha kaybettik” dedi.

Öte yandan yaşanan ırkçı cinayetin ardından, sokaklarda protestolara başlandığı aktarıldı.

Floyd cinayeti davasındaki karar

ABD’nin Minnesota eyaletinde geçtiğimiz Mayıs ayında polis tarafından boynuna basılması sonucu yaşamını yitiren siyah George Floyd’un ölümüne sebep olan beyaz polis Derek Chauvin hakkında açılan davada jüri kararını açıklamıştı.

Jüri üyeleri, sanık polis Chauvin’i üç ayrı suçtan da suçlu bulmuştu. Chauvin, ikinci derece yani “kasıtsız cinayet”, “üçüncü derece cinayet” ve “ikinci derece insan öldürmek”le suçlanıyordu.

Bu karar ABD’de ‘orantısız güç kullanan’ kolluk kuvvetlerinin sorumlu tutulması açısından dönüm noktası olarak ifade ediliyor.

  Floyd cinayeti davası: Sanık polis tüm suçlamalardan suçlu bulundu

Karınca, Duvar, Sputnik



Önceki Haber
Cinsel istismar faili, tacizden gözaltına alınıp serbest bırakılmış
Sonraki Haber
Elektrik şirketlerine 3 milyar TL yardım yapılacak, bedel faturalara yansıtılacak