Ana SayfaDünyaABD’den Türkiye’ye S-400 uyarısı: Yeni yaptırımlar uygularız

ABD’den Türkiye’ye S-400 uyarısı: Yeni yaptırımlar uygularız

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ‘müttefiklerimizin, Rusya’ya ait savunma sanayi ürünlerini satın almaktan kaçınması çok önemli” dedi ve şu uyarıda bulundu: “Türkiye’nin yeniden S-400 alması halinde CAATSA yasası çerçevesinde yeni yaptırımlar uygularız.”

ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen hafta yapılan görüşmenin çok yararlı geçtiğini söyleyen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, iki ülkenin bazı konularda görüş farklılıkları olsa bile küresel ve bölgesel konularda işbirliğini sürdürmek istediklerini belirtti.

Blinken, Biden’ın 24 Nisan’da yaptığı ‘Ermeni Soykırımı’ açıklaması ve S-400 konusundaki görüş ayrılıklarının sürpriz gelişmeler olarak değerlendirilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre Blinken, S-400’lerin Rusya’dan satın alınması konusunda ABD’nin Türkiye’yi uyardığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

Bu konuda da sürpriz bir şey yok. ABD daha önce bu konudaki düşüncelerini Türkiye’ye aktardı. Türkiye ve ABD’nin müttefiklerinin Rusya’ya ait savunma sanayi ürünlerini satın almaktan kaçınması çok önemli. 2016’da yapılan NATO toplantısında da bu konuda uyarılarımız oldu. Türkiye’nin Rusya’dan yeniden S-400 alması halinde CAATSA yasası çerçevesinde yeni yaptırımlar uygularız.

Ayrıca Blinken, Türkiye’nin ABD için önemli bir müttefik olduğunu kaydederek, “İki ülke arasında uzlaşılan konular olduğu gibi anlaşamadığımız bazı konular da var. Türkiye’ye farklı düşüncelerini bize aktardığı için saygı duyuyoruz” diye konuştu.




Önceki Haber
Cizreli genç Kayseri’de öldürüldü
Sonraki Haber
Bakan Selçuk: Okullar 2 Temmuz'a kadar açık