Ana SayfaGüncelAile Bakanı koruma altındaki çocuğu kameralar önüne çıkardı

Aile Bakanı koruma altındaki çocuğu kameralar önüne çıkardı

HABER MERKEZİ – Yeni Aile Bakanı Derya Yanık, devlet korumasındaki çocuğu 23 Nisan’da basının karşısına çıkarak ifşa etti.

Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın 23 Nisan nedeniyle koltuğunu devrettiği çocuğun koruma altında tutulduğu ortaya çıktı.

Yanık, çocuğu basının karşısına çıkararak ifşa etti. Ayrıca bu sırada ayrıca Ramazan nedeniyle çocuğa çay ve çikolata vermediğini ifade etti.

Bakan ayrıca 10 yaşındaki çocuğun okulunda çok başarılı olduğu, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ve Bayrak Şiirini ezbere bildiği için bakanlık koltuğunu “hak ettiğini” söyledi.

Yanık, “Tabi Ramazan olduğu için bir şey ikram edemedik. Ramazan’dan sonra aynı evde kaldığı 5 arkadaşıyla birlikte bize misafir olarak gelecek o zaman çikolata ve çay hakkımızı kullanacağız” dedi.

Konuya tepki gösteren Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği yaptığı açıklamada, “Aile Bakanı bugün, 23 Nisan’da, 10 yaşındaki bir çocuğa, kendi dini inancını gerekçe göstererek çikolata ikram etmedi. Çocuklara zorunlu din eğitiminin hak ihlali ve çocuk istismarı olduğunu hatırlatırız. Utanın!” ifadelerini kullandı.

Bakan’ın koruma altındaki çocuğu kameralar önüne çıkarması ve 10 yaşındaki çocuğa Ramazan’ı bahane ederek çikolata vermemesi sosyal medyada da çok sayıda kişinin tepkisini çekti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cumartesi Anneleri ‘yok edilen’ Ermeni aydınlarını andı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.