Ana SayfaDünyaAkdeniz’de mültecileri taşıyan bot battı: En az 100 kişi hayatını kaybetti

Akdeniz’de mültecileri taşıyan bot battı: En az 100 kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Uluslararası Göç Örgütü, Akdeniz’de mültecileri taşıyan botun batması sonucu en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Akdeniz’de mültecileri taşıyan botun batması sonucu en az 100 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Uluslararası Göç Örgütü’nden (IOM) yapılan çıklamada, “Bu son trajediden dolayı üzüntü duyuyoruz ve devletlere Akdeniz’de arama kurtarma gemilerini yeniden konuşlandırma çağrımızı yineliyoruz” ifadesi kullanıldı.

IOM Başkanı Eugenio Ambrosi de Twitter üzerinden, “Bunlar, uluslararası hukuku ve en temel insani zorunlulukları koruyamayan politikaların insani sonuçlarıdır” diyerek yaşanan can kaybına tepki gösterdi.

130 kişi bulunuyordu

Akdeniz’de arama-kurtarma çalışmalarına katılan sivil toplum kuruluşu SOS Akdeniz’den yapılan açıklamada da “Bugün saatler süren aramanın ardından en büyük korkumuz gerçek oldu. Ocean Viking mürettebatı, Trablus’un kuzeydoğusundaki bir lastik botun enkazına tanık olmak zorunda kaldı. Söz konusu botun 130 kişi taşıdığı ve zor durumda olduğu Çarşamba sabahı rapor edilmişti” ifadeleri kullanıldı.

SOS Akdeniz’e ait Ocean Viking gemisinin olay yerine ulaşmasının ardından olay yerinde en az 10 ceset tespit ettiği ve hayatta kalan kimseye rastlanmadığı bilgisi de paylaşıldı.

Açıklamada, enkazına ulaşılan bot dışında iki botun daha zor durumda olduğuna dair bilgi geldiği belirtilirken, bölgedeki arama-kurtarma operasyonlarının herhangi etkili bir devlet koordinasyonunun yokluğunda çok zor şartlar altında gerçekleştirildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca, 2021’in başından bu yana Akdeniz’in orta kesiminde 350’den fazla mültecinin yaşamını yitirdiği belirtildi.




Önceki Haber
Yalova'da iş cinayeti: İskeleden düşen işçi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatıldı