Ana SayfaGüncelAkşener’den iktidara: Abuk sabuk konularınızı konuşmayacağız

Akşener’den iktidara: Abuk sabuk konularınızı konuşmayacağız

HABER MERKEZİ – Halkın can derdine düştüğü bir dönemde “İktidarın abuk sabuk konularını konuşmayacaklarını” ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir ülkede demokrasi ve adalet yoksa o ülkenin ekonomisinin de “rezil” olacağını vurguladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis’te düzenlenen grup toplantısında yaptığı açıklamada, hükümet ortakları AKP ile MHP’yi hedef aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün partisinin grup toplantısında AKP ile ittifaklarını “Küçük ortaklıktan gocunmuyoruz” şeklinde savunmasını hatırlatan Akşener, “Küçük ortak ve arkadaşlarına söyleyeyim, aranıza girmeye niyetim yok endişelenmeyim. Cumhur İttifakı, et-tırnak asla orada olmam, aranıza girmem merak etmeyin ” diye konuştu.

‘Sen enfeksiyon uzmanı mısın?’

Akşener, koronavirüs (Covid-19) salgınında Türkiye’nin en çok vaka bildiren ülkelerden biri olduğunun altını çizerek, bunun “büyük bir beceriksizlik sonucu gerçekleştiğini” vurguladı. Bilim Kurulu üyelerine de Akşener, daha önce  yaptığı “Sizi susturuyorlarsa istifa edin” çağrısını hatırlatan Akşener, Erdoğan’a da şu eleştirileri yöneltti:

“Bilim Kurulu pazartesi yine toplandı. Neler yapılması gerektiğini anlattılar. Kaybedecek tek bir saatimizin olmadığı bir dönemde, 24 saatimiz daha heba edildi. Sayın Cumhurbaşkanımız ilgilenip karar verecekmiş. Kardeşim sen doktor musun, enfeksiyon uzmanı mısın? Niye kararı sen veriyorsun, neden kararı bilim insanlarına bırakmıyorsun?”

Hakın canının derdine düştüğünü, iflasların başladığını ve gençlerin umutlarının yıkıldığını ifade eden Akşener, bu nedenle “İktidar kendini parçalasa bile o abuk sabuk konuları konuşmayacağız” diyerek,  gündem değiştirmeye yönelik tartışmalara alet olmayacaklarına işaret etti.

Bir ülkede demokrasi ve adalet yoksa ekonominin de bozulacağını vurgulayan Akşener, “İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıp Türkiye’yi dünya aleme rezil ederseniz, turizm de rezil olur” dedi.

 




Önceki Haber
Kürtlerde 'çözüm' beklentisi zayıfladı: En büyük engel AKP-MHP
Sonraki Haber
Şaka yapmıyorum bu ülkeyi yönetmeye talibim!