Ana SayfaCezaevleriArtık yürüyemeyen 81 yaşındaki hasta tutuklu Sıddık Güler tahliye edilmiyor

Artık yürüyemeyen 81 yaşındaki hasta tutuklu Sıddık Güler tahliye edilmiyor

HABER MERKEZİ – İskenderun Cezaevi’nde bulunan 81 yaşındaki hasta tutuklu Sıddık Güler, durumu her gün ağırlaşmasına ve ihtiyaçlarını tek başına karşılayamamasına rağmen tahliye edilmiyor.

İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 81 yaşındaki hasta tutuklu Sıddık Güler, yaşadığı sağlık sorunlarından ötürü artık yürüyemez halde.

Şubat ayında Corona virüsüne yakalanan Güler hastanedeki tedavisinin ardından yeniden cezaevine götürüldü.

Hipertansiyon, iltihaplı eklem romatizması hastalığı bulunan Güler daha önce iki defa anjiyo ameliyatı geçirdi.

Güler, ihtiyaçlarını tek başına karşılayamamasına rağmen, serbest bırakılması yönündeki yapılan tüm başvurulara olumsuz yanıt verildi.

Pazartesi günü babası Sıddık Güler ile yaptığı telefon görüşmesini Mezopotamya Ajansı’nda anlatan Ayşe Güler, “Babam yaşı ve hastalıkları nedeniyle cezaevinde kalamaz durumda. Şubat ayında Kovid-19’a yakalandı ve konuşamıyordu. Şuan virüsü atlatmış ama birçok hastalığı bulunmakta. Cezaevinde tekerlekli sandalye ile yaşıyor ve hastalıkları nedeniyle hastaneye götürülüyor. Sürekli hasta olması ve hastaneye götürülmesi durumunu daha da kötüleştiriyor” dedi.

Babasının hasta ve yaşlı olmasından kaynaklı endişeli olduklarını ifade eden Güler, cezaevlerinde bulunan hasta tutukluların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.




Önceki Haber
Gazeteciler İdris Sayılğan ve Naci Kaya'ya beraat
Sonraki Haber
Amed Emek ve Demokrasi Platformu: 1 Mayıs’ta alanlardayız