Ana SayfaGüncelBahçeli’den Biden’a: ‘Cumhur İttifakı’nı nasıl yıkarım’ diye hesap yapmayı bırak

Bahçeli’den Biden’a: ‘Cumhur İttifakı’nı nasıl yıkarım’ diye hesap yapmayı bırak

HABER MERKEZİ – Ermeni Soykırımı’nı resmen tanıyan ABD Başkanı Joe Biden’a seslenen MHP lideri Devlet Bahçeli, “Beyaz Saray’da ‘Cumhur İttifakı’nı nasıl yıkarım, zillet ittifakını nasıl kollarım’ diye hesap yapmayı bırak” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1915’te Ermenilere yönelik katliam için “soykırım” ifadesi kullanan ABD Başkanı Joe Biden’ı hedef aldı.

Bahçeli, lobilerin oyuncağı olduğunu öne sürdüğü Biden’a “Beyaz Saray’da ‘Cumhur İttifakı’nı nasıl yıkarım, zillet ittifakını nasıl kollarım, Türk tarihini nasıl karalarım’ diye hesap yapmayı bırak” diye seslendi.

“Tarihimizi sorgulatmayız” diyen Bahçeli, “ABD’nin yeni başkanı, seçim döneminde Ermeni lobilerinin desteğini almak için sözde soykırımı tanıyacağını duyurmuştur. Sonunda lobilerin oyuncağı olduğunu, tarih cinayeti işleyerek, yalana sımsıkı sarılarak ispat etmiştir” dedi.

Bahçeli, “Biden’ın 24 Nisan 2021 tarihli yazılı açıklaması tarihe kara bir leke gibi düşmüştür” diye ekledi.

MHP lideri Bahçeli, sözlerinin devamında ise “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Biden seçildikten kısa bir süre sonra alelacele tebrik mesajı paylaştığını” belirtti ve “Aynı aceleyi Biden’ın sözde soykırım açıklamasına karşı göstermedi, henüz çıtını bile çıkaramadı. Dahası HDP’ye tek bir laf etmedi, edemedi” dedi.

Bahçeli, “Aynı şey İP’in (İYİ Parti) başkanı için de geçerlidir. O da Biden’a şablon sözlerle, suya sabuna dokunmayan ifadelerle tepki gösterdi, döndü dolaştı aynı (CHP Sözcüsü Faik) Öztrak gibi hükümetin dış politikasını eleştirmeyi tercih etti” diye belirtti.

Bahçeli şöyle devam etti:

Özellikle Kılıçdaroğlu’na soruyorum; seni korkutan nedir? Seni sindiren nedir? Seni soykırım suçlamasına karşı sessizliğe gömen hangi açıklarındır? Hiç mi utanmıyorsun? Hiç mi Allah’tan korkmuyorsun? Bu CHP’yi ne hallere düşürdün? Kendini nasıl pazarladın? Kimden hangi sözleri aldın? HDP’yle ittifak kuranlar bizim gözümüzde tarihi yanlışın içindedir. Tarihle değil zilletle yüzleşmenin vakti gelmiştir. HDP’ye tepki gösteremeyen CHP’si, İP’i ve diğerleri ASALA’nın çizgisindedir, Ermeni çetelerinin izindedir, PKK’nın dibindedir.




Önceki Haber
Duygu Delen cinayeti: Bilinci açıktı, kazayla düşmesi mümkün değil
Sonraki Haber
Doktor Yaşar Atik 'Corona' nedeniyle yaşamını yitirdi