Ana SayfaGüncelBakan Koca: Sputnik V aşısında ilk sevkiyat bu ay

Bakan Koca: Sputnik V aşısında ilk sevkiyat bu ay

HABER MERKEZİ – Sağlık Bakanı Koca, Rusya’dan altı ay içinde 50 milyon doz Sputnik V aşısı ithal edileceğini ve ilk sevkiyatın da bu ay gerçekleşmesinin beklendiğini söyledi. Koca ayrıca Çin’den 100 milyon doz aşının gelmediğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya’da Covid-19 salgını değerlendirme toplantısının ardından açıklama yaptı.

BioNTech aşısıyla ilgili olarak Bilim Kurulu’nun aldığı iki doz arası uygulama süresinin 28 günden 6-8 haftaya çıkarılması kararının yanlış anlaşıldığını belirten Koca, “Öncelikle bu karar, bilimsel gerekçelerle ve somut kanıta dayalı verilerin incelenmesiyle alınmış bilimsel bir karardır” dedi.

BioNTech aşısı hakkında bilgi veren Koca, “BioNTech aşısı Haziran sonuna kadar 30 milyon doz olarak ülkemize teslim edilmiş olacak. Benzer şekilde Sinovac aşısı da tedarikte yaşanan olumlu gelişmelerle yakında planladığı şekilde sevk edilmeye devam edecektir” diye konuştu.

“Çin’den 100 milyon doz aşı gelmedi”

Çin’den gelmesi beklenen 100 milyon doz Sinovac aşısının gelmediğini ifade eden Koca, “Üreten ülke (Çin) kendi vatandaşına öncelik verince aşı gelmedi” ifadelerini kullandı.

Rusya’dan altı ay içinde 50 milyon doz Sputnik V aşısı ithal edileceğini söyleyen Koca, “Önümüzdeki bir hafta, 10 gün içerisinde Mayıs ve Haziran ayında ne kadar aşının gelebileceği konusu netleşmiş olacak” dedi.

Antalya, Burdur, Isparta’da durum

Koca, Antalya, Isparta, Burdur’daki Covid-19 salgınıyla ilgili durum hakkında şu bilgileri paylaştı:

  • Antalya’da son 1 haftada vaka sayısı yüzde 35 oranında azaldı. Antalya’da yatak doluluk oranı yüzde 47.7, Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 66.3. 65 yaş üstü vatandaşların aşılanma oranı yüzde 85
  • Burdur’da vaka sayısı yüzde 25 azaldı. Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 52.9. 65 yaş üstü aşılama oranı yüzde 83.
  • Isparta’da vaka sayısı son bir haftada yüzde 35 oranında azaldı. Yatak doluluk oranı yüzde 53.1, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70.4. 65 yaş üstü aşılanma oranı yüzde 84.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cerattepe direnişinin simge ismiydi: Erzade Yalçıntaş hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Son 24 saatte 32 bine yakın vaka, 394 can kaybı