Ana SayfaGüncelBakan Koca yerli aşı için tarih verdi

Bakan Koca yerli aşı için tarih verdi

HABER MERKEZİ – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Önümüzdeki Ağustos, Eylül gibi, yaz dönemi ilk aşımızın biteceğine, başarıyla sonuçlanacağına inanıyorum” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ile DSÖ’nün medya brifingine katıldı.

Koca, medya brifinginde Covid-19’un sağlık çalışanları üzerindeki etkisi, sağlık çalışanlarının korunması için atılan adımlar ve Türkiye’deki sağlık çalışanlarının aşılanmasındaki son durum hakkında görüş ve değerlendirmelerini paylaştı.

Yaklaşık 1 milyon 100 bin sağlık çalışanının aşılanmasını 45 günde tamamladıklarını söyleyen Bakan Koca, “Türkiye olarak, aşı üreticisi ülkeler ile erişim sorunu yaşayan ülkeler arasında diplomatik köprüler kurarak kolaylaştırıcı rolü üstlendik” dedi.

Türkiye’nin yerli aşı üretim çalışmalarının çok hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Koca, “Kısa zamanda kendi aşımızı üreteceğimize inanıyoruz. Önümüzdeki Ağustos, Eylül gibi, yaz dönemi ilk aşımızın biteceğine, başarıyla sonuçlanacağına inanıyorum” diye konuştu.

Koca ayrıca, DSÖ tarafından kaydı tutulan aşılar listesinde 18 aşının olduğu bilgisini verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tutuklu iki belediye eşbaşkanı tahliye edildi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.