Ana SayfaEğitimBakan Selçuk: Okullar 2 Temmuz’a kadar açık

Bakan Selçuk: Okullar 2 Temmuz’a kadar açık

HABER MERKEZİ – Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 2 Temmuz’a kadar açık olacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eğitim- öğretim kurumlarında 29 Nisan’dan 17 Mayıs’a kadar sürecek uzaktan eğitim sürecine ilişkin bilgi veren Selçuk, liselerdeki sınavların yüzde 40’ının tamamlandığını belirtti.

Ortaokullarda 2’nci dönem sınavlarının yüzde 30’lar civarında tamamlandığını söyleyebiliriz. Liselerde biraz daha çok. 12’nci sınıfların sınavlarının tamamı bitti. Diğer sınıflarla ilgili de 17 Mayıs sonrasında bir düzenleme yapılacak ve buradaki düzenleme daha esnek bir düzenleme olacak. Liselerde yaklaşık yüzde 40’a yakın sınav tamamlanmış vaziyette. Liselerde ikinci dönemde de tek bir sınav olacak.

‘Sınavlar ertelenmeyecek’

Bakan Selçuk, YGS- LYS sınavlarına ilişkin soruya ise “Öğrencilerimizin yarısına yakını sınavların zamanında yapılmasını istiyor, bir kısmı da ‘Biraz daha erteleyin’ diyor. Bizim şu anda bunların ertelenmesine ilişkin herhangi bir kararımız söz konusu değil. Belirlenen tarihlerde yapılacak” yanıtını verdi.

Okulların 2 Temmuz’a kadar açık olacağını kaydeden Selçuk, öğrencilerin de 2 Temmuz’da karnelerini alacağını ifade etti.

Selçuk, “Arzumuz karneleri çocuklarımıza yüz yüze vermek. Ancak böyle bir durum söz konusu olmazsa karneleri dijital olarak vereceğiz” dedi.

‘Tam kapanma’ sürecinde kreş ve anaokullarının durumunun ne olacağına da değinen Selçuk, “Bunlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı. Kreşlerle ilgili Sayın Bakanımızla bir telefon görüşmesi yaptık, bir değerlendirme sürüyor. Muhtemelen yarın bir açıklama olur” diye belirtti.

Bu süreçte öğretmenlerin okula bir gün devam etme zorunluluğunun da bulunmayacağını aktaran Bakan Selçuk, bu süreçte okul müdürlerinin de okula gitmeyeceğini dile getirdi.

Ayrıca öğretmenlerin 24 Şubat’ta aşılanmaya başladığını hatırlatan Selçuk, 425 bin öğretmene de aşı randevusu açıldığını aktardı.




Önceki Haber
ABD'den Türkiye'ye S-400 uyarısı: Yeni yaptırımlar uygularız
Sonraki Haber
Hatice Işık çalıştığı işyerinde öldürüldü