Ana SayfaEkonomiBakanlık dezenfektan alımını doğruladı: Piyasa fiyatının altında ve usulüne uygun

Bakanlık dezenfektan alımını doğruladı: Piyasa fiyatının altında ve usulüne uygun

HABER MERKEZİ – Ticaret Bakanlığı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşine ait Nanoksia Biyoteknoloji firmasından 9 milyon liralık dezenfektan alındığını doğruladı. Bakanlık, alımların piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda ve usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirildiğini savundu.

Ticaret Bakanlığı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan’a ait Nanoksia Biyoteknoloji firmasından 9 milyon liralık dezenfektan alındığı yönündeki haberlere  ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlığın açıklamasında, bakanlığın pandemi döneminde KDV hariç yaklaşık 6.56 milyon lira tutarında maske, alkol bazlı dezenfektan, siperlik, eldiven gibi ürün tedarik ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

KDV hariç 507 bin 880 TL’lik dezenfektan Nanoksia Biyoteknoloji firmasından ilgili mevzuatın emredici hükümleri çerçevesinde gerekli tüm ürün/fiyat araştırmaları yapılarak, piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda, usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirilmiştir.

Üretici Nanoksia Biyoteknoloji firmasından yapılan 507 bin 880 TL’lik dezenfektan tedariki, direk üretici firma yerine en iyi fiyat veren ikinci firma tarafından temini gerçekleşseydi 853 bin 600 TL’ye tekabül edecektir.

Ne oldu, kim ne dedi?

Konu 16 Nisan’da Odatv’den Can Özçelik’in “Kendi bakanlığına mal satan bakan” başlıklı haberiyle gündeme geldi.

Haberde “Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan, dezenfektan üreticisi iki şirketin sahibi. Bakanın şirketleri ürettiği dezenfektanı Ticaret Bakanlığı’na satıyor. Bugüne kadar bakanlık bünyesindeki kurumlara 9 milyon TL’lik ürün satıldığı belirtiliyor. İşte o belgeler” denildi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlığın dezenfektan alımına değinerek, Bakan Pekcan’a tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

Bakanlık koltuğunda oturacaksın, şirketin olacak, dezenfektan üreteceksin ve bakanlığına onu satın alacaksın. Bu haber çıktıktan sonra tek kelime bile etmeyeceksin. Bir yolsuzluklar ülkesi oldu Türkiye. Peki, bu bakan niye sesini çıkarmıyor? Şunun için, ‘Yukarıdakini örnek alıyorum. Herkes bunu yapıyor. Gençler de pudra şekeriyle idare ediyorlar. Hepimiz malı götürüyoruz. Vatandaş da seyrediyor.’ diyor. Sözüm söz, sizin burnunuzdan fitil fitil getireceğim. Milletin takdiriyle sandık gelecek, Allah’ın izniyle iktidar olacağız, ilk yapacağımız iş Siyasi Ahlak Kanunu’nu bu Meclis’e getirmek olacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise Bakan Pekcan’a kendi firmasından bakanlığına ürünleri satıp satmadığını sorduğunu ancak beş gündür yanıt alamadığını belirterek Pekcan’ı istifaya çağırdı.

Bir tepki de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan geldi.




Önceki Haber
Kılıçdaroğlu'na 'Erdoğan'a hakaret'ten verilen cezaya AİHM'den ret
Sonraki Haber
Son 24 saatte 61 binden fazla vaka, 346 can kaybı