Ana SayfaGüncelBilim Kurulu üyesi: Ramazan ayında yeni tedbirler gündeme gelebilir

Bilim Kurulu üyesi: Ramazan ayında yeni tedbirler gündeme gelebilir

HABER MERKEZİ – Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, Ramazan ayında yeni tedbirlerin gündeme gelebileceğini söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi’ne konuşmacı olarak katıldı.

Hem aşılama hem de tedbirlerle Ramazan ayında şimdiki durumdan daha iyi konumda olunabileceğini ifade eden Kayıpmaz, Ramazan ayında da belirli ek tedbirlerin gündeme gelebileceğinin görüldüğünü belirterek “Kamuda-özel sektörde uzaktan çalışma, bazı kapatma kararları düşünülebilir” dedi ve ekledi:

Pandemi el birliğiyle mücadele etmemiz gereken bir süreç. Evet devletimiz bazı kararlar alıyor. Biz de vatandaş olarak bu kararlara uymak durumundayız.

Yumruk şeklinde selamlama şekli gelişti, burada da fiziki temas vardır ve bulaşma riski vardır. Nasıl el ele tokalaşmıyorsak yumruk şeklinde selam da verilmemeli.

Bilim Kurulu toplantısında Ramazan ayı içerisinde vaka sayılarını düşürmeye, insan hareketliliğini azaltmaya yönelik tedbirler gündeme gelecek. Burada tartışıldıktan sonra sayın bakanımız tarafından Cumhurbaşkanlığı kabinemize sunulacak.

Ramazan ayı boyunca 81 ilde kafe ve restoranlar sadece paket servis usulü çalışacak, mekanda oturmak yasak olacak.

Hafta içi belirli saatten sonra ve hafta sonu ise tüm gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Roboskili aileler yeniden AYM’ye başvuracak
Sonraki Haber
Diyarbakır'da gözaltına alınan kadınlardan altısı tutuklandı