Ana SayfaGüncelBilim Kurulu üyesinden içki yasağı yorumu: Hiçbir akılcı tarafı yok

Bilim Kurulu üyesinden içki yasağı yorumu: Hiçbir akılcı tarafı yok

HABER MERKEZİ – Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, ‘tam kapanma’ süresince uygulanacak alkollü içki satış yasağını, “Hiçbir akılcı tarafı olmayan bir uygulama” sözleriyle değerlendirdi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak “tam kapanma” süresince uygulanacak alkollü içki satış yasağını eleştirdi.

Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında alınan kararı eleştiren Şimşek Yavuz, “Tüm eleştirilere katılıyorum. Hiçbir akılcı tarafı olmayan bir uygulama” dedi.

Bilim Kurulu üyesi, “Bizim amacımız kalabalıkları azaltmak. Kapalı ortamları azaltmak. Barlar, restoranlar kapalı. Bu ortamlarda alkol içilirse sıkıntı olabilir. İnsanların evinde alkol almasında ne sakınca var? Hiçbir şekilde anlamış değilim” diye konuştu.

İçki yasağı kararının, salgını önlemek adına alınmasının hiçbir akılcı açıklaması olmadığını vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:

Şöyle bir şey var, ağızın bu tarz dezanfektanlarla, klorheksidin olur, alkol olur; bunlarla çalkalanmasının virüs yükünü azalttığı söyleniyor. Siz kalkıp neye dayanarak böyle bir şey yapabiliyorsunuz? Gerçekten hayretler içerisindeyim. Çok yersiz. Bu inanılmaz bir şey. Ben olsam böyle bir uygulamadan hemen dönerim.

İçişleri Bakanlığı’nın ‘tam kapanma’ konulu genelgesinin ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, “#alkolümedokunma” etiketiyle karara tepki göstermişti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de ‘tam kapanma’ döneminde içki satışının yasaklanmasına tepki göstererek, “Yıllardır kimsenin yaşam biçimine karışmıyoruz yalanı atanlar pandemiyi fırsat bilip 17 günlük alkol satış yasağı getirdi” demiş ve kararın geri alınması çağrısı yapmıştı: “Aksi hukuk devletinin terki, teokratik yönetimin itirafıdır.”

Karara gelen tepkiler sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘tam kapanma’ sırasında tekel bayilerinin istisna kapsamında olmadığını belirterek, “İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok hem de soru işareti de söz konusu değil” demişti.

  İçişleri’nden 'tam kapanma' ile ilgili 10 soruya yanıt
  'Tam kapanma'nın detayları belli oldu

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hakkında uzaklaştırma kararı olan erkek, evli olduğu kadını öldürdü
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.