Ana SayfaGüncelBuldan: Kobani Davası hükmün önceden verildiği AKP davasıdır

Buldan: Kobani Davası hükmün önceden verildiği AKP davasıdır

HABER MERKEZİ – HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, dün görülmeye başlanan Kobani Davası’nın ‘yalanlarla açıldığını, hukuksuzlukla başladığını’ vurgulayarak, “Bu dava yargının değil, Saray’ın bizzat savcısı ve hakimi olduğu, hükmün önceden verildiği bir AKP davasıdır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis grup toplantısında, HDP’li siyasetçilerin ‘sanık’ konumunda bulunduğu 28’i tutuklu 108 kişi hakkında açılan ve dün ilk duruşması yapılan Kobani Davası üzerinde durdu.

Davanın ‘Türkiye tarihinin en büyük siyasi kumpas davası’ olduğunu söyleyen Buldan, “Buradan, duruşmaya katılarak destek ve dayanışmasını sunan herkese, demokratik kitle örgütlerine, siyasi partilere, Avrupa’dan gelen heyetlere, dayanışma mesajı gönderen uluslararası topluma ve basın emekçilerine teşekkür ediyor, selamlarımı iletiyorum” dedi.

Dünkü duruşmanın hukuksuzluklarla dolu olduğunu söyleyen Buldan, şunları ifade etti:

Adliye önündeki açıklamamızı ve basının çekim yapmasını yığdıkları polis ordusuyla engellemeye çalıştılar. Duruşma başlangıcında 100’e yakın avukat pandemi ve güvenlik gerekçesiyle içeri alınmazken, salonun yarısı polislerle dolduruldu. İçeriye girebilen avukatların itirazı dikkate alınmadığı gibi tutanağa da geçirilmedi. Mahkeme heyeti tutuklu yargılanan arkadaşlarımıza söz hakkı vermedi, avukatsız kimlik tespiti yapmaya çalıştı.

‘Yalanlarla açılan dava, hukuksuzlukla başladı’

“Heyet, yalanlarla dolu 3 bin 530 sayfalık iddianamenin 28 sayfalık yalanlar bölümünü okuyarak, iddianamenin okunması işlemini güya tamamlamış oldu” diyen Buldan, şöyle devam etti:

Bütün yalanları okumaya galiba onlar da gerek görmedi. Özetle dün tam bir hukuksuzluk hakimdi. Yalanlarla açılan dava, hukuksuzlukla başladı. Taraflı olduğunu saklamayan mahkeme heyetinin tavrı tam bir suçluluk psikolojisini ve gerçeklerin açığa çıkmasından duyulan korkuyu yansıttı. Biz söyledik; sanık sandalyesinde olan HDP değildir. Asıl bu kumpasın sahipleri sanık sandalyesindedir dedik ve öyle olmaya da devam edecektir. HDP, bu kumpas davasında yargılanan değil, yargılayandır. HDP, bu davada hesap veren değil, hesap sorandır. Arkadaşlarımız duruşma süresince tüm gerçekleri bütün boyutlarıyla ortaya koyacaktır. ‘Karşı hamlemizi yapar işi bitiririz’ diyen zihniyetin, hamleleri, kumpasları bu duruşmalarda partimizin güçlü ve kararlı duruşuyla, hakikatin gücüyle bir bir boşa çıkarılacaktır. Herkes de buna tanıklık edecektir.

‘Bu dava da çökecek’

Davanın hukuki değil, siyasi bir dava olduğunu yineleyen HDP Eşbaşkanı Buldan, “Bu dava yargının değil, Saray’ın bizzat savcısı ve hâkimi olduğu, hükmün önceden verildiği bir AKP davasıdır” dedi ve ekledi:

Partimizin siyasetteki değişim gücünü kırmaya yönelik, demokratik siyaseti yasaklama davasıdır. 7 Haziran’ın, 31 Mart’ın intikam davasıdır. Siyasal ve toplumsal muhalefeti susturma, halklar arası dayanışmayı kırma davasıdır. Türkiye halklarının ortak geleceğine ve birlikte yaşam iradesine karşı kurulan bir komplo davasıdır. Düşürülemeyen Kobane’nin intikamını almaya yönelik bir vekâlet davasıdır. Bu dava, protestolarda ölümlere neden olan paramiliter güçleri kollama ve aklama davasıdır. Bu, büyük yolsuzlukların, çürümenin yaşandığı bir süreçte iktidarın kendisini ayakta tutma davasıdır. Aynı kapatma davasında olduğu gibi bu dava da temelsizdir ve çökmeye mahkumdur. Eninde sonunda da çökecektir.

  Kobani Davası: Hukuki değil siyasi bir dava



Önceki Haber
1 Mayıs'ta hayatını kaybeden Yeşilnil anıldı: Jale’nin yolunda sokaklardayız
Sonraki Haber
'Tam kapanma' öncesi İstanbul'dan kaçış yoğunluğu