Ana SayfaGüncelCumhur İttifakı eriyor: Oy oranları yüzde 40’a geriledi

Cumhur İttifakı eriyor: Oy oranları yüzde 40’a geriledi

HABER MERKEZİ – Avrasya Araştırma’nın son anketine göre Cumhur İttifakı’nın toplam oy oranı yüzde 40’lara kadar geriledi.

Avrasya Araştırma şirketi tarafından yapılan son seçmen anketinin sonuçları açıklandı.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz’ın verdiği bilgilere göre, yurttaşlara “Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu sorulurken, Millet İttifakı’nın iki ayağını oluşturan CHP ve İYİ Parti’nin oyları, Cumhur İttifakı’nı oluşturan AKP ve MHP’nin oylarını geride bıraktı.

Kararsızlar dağıtıldığında AKP’nin oyları yüzde 33.2, MHP’nin oyları yüzde 6.9 olarak paylaşılırken; CHP yüzde 26.8, İYİ Parti ise yüzde 13.8 bandında yer aldı.

Bu sonuçların ardından Cumhur İttifakı’nın toplam oy oranı 40.1, Millet İttifakı’nın oy oranı 40.6 oldu.

Anket sonuçlarına göre HDP’nin oyu yüzde 9,7 olurken, 6. sırada gelen parti yüzde 3.1 oy oranı ile Gelecek Partisi oldu. Ali Babacan’ın liderliğindeki DEVA Partisi ise yüzde 2,9 oy ölçüldü.

‘Kesinlikle Erdoğan’a oy vermem’ diyen yüzde 48,2

Ankette, “Recep Tayyip Erdoğan tekrar cumhurbaşkanı adayı olursa oy verir misiniz?” sorusuna ise, Ocak ayında yüzde 44,6, Şubat’ta yüzde 44,4, 15 Mart tarihinde yüzde 45, 31 Mart’ta ise yüzde 48,2 oranında “Kesinlikle oy vermeyeceğim” yanıtı verildi.

‘Ekonomik krizdeyiz’ diyenler yüzde 83

Ankete katılanlar “Türkiye’de bir ekonomik kriz olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna ise 15 Mart 2021 tarihinde yüzde 77,8 oranında, 31 Mart 2021 tarihinde ise yüzde 83,2 oranında “Evet” yanıtını verdi.




Önceki Haber
Rabia Naz yaşamını yitirdiğinde kaymakam olan Yılmaz Kurt ölü bulundu
Sonraki Haber
HDP: Gergerlioğlu korsanvari şekilde kaçırıldı, nereye götürüldüğünü bilmiyoruz