Ana SayfaÇalışma YaşamıDİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den 1 Mayıs açıklaması

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den 1 Mayıs açıklaması

HABER MERKEZİ – DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1 Mayıs dolayısıyla gerçekleştirecekleri etkinlik programlarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “‘Her yer 1 Mayıs’ diyecek, mümkün olduğunca yaygın bir biçimde işyerlerinin önlerinde ve meydanlarda olacağız” ifadeleri kullanıldı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB), düzenlediği basın toplantısıyla 1 Mayıs 2021 programını açıkladı.

İstanbul Karaköy’de bulunan Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde düzenlenen toplantıya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Tores Dinçöz katıldı.

Çerkezoğlu tarafından yapılan açıklamada, özetle şunlar vurgulandı:

Sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam için ‘Her gün 1 Mayıs’ diyecek ve 1 Mayıs haftası boyunca taleplerimizi ifade edeceğiz. ‘Her yer 1 Mayıs’ diyecek, mümkün olduğunca yaygın bir biçimde işyerlerinin önlerinde ve meydanlarda olacağız.

Akıl dışı, bilim dışı ve hukuk dışı engellemelere kalkışmayın. 1 Mayıs engellenemez! Çalışırken bulaşmayan ama 1 Mayıs kutlarken bulaşan bir virüs tespit edilmemiştir. Çalıştığımız her gün ve çalıştığımız her yerde 1 Mayıs’ı kutlayabiliriz ve kutlayacağız.

1 Mayıs 2021 Birlik Mücadele ve Dayanışma gününde büyük kitlelerle merkezi biçimlerde olmasa da çok yaygın biçimde sağlıklı, güvenceli ve insanca yaşam umutlarımızı yan yana getireceğiz.

Bu felakete son vermek, insanlık için yeni bir başlangıç yapmak, eşitliğin, özgürlüğün, adaletin, demokrasinin egemen olduğu, kardeşçe, barış içerisinde yaşayacağımız yeni bir toplumsal düzen kurmak ellerimizdedir. Umudumuz birliğimizde, mücadelemizde ve dayanışmamızdadır.

Açıklamada, 1 Mayıs programına ilişkin ise şunlar ifade edildi:

30 Nisan’da İstanbul Taksim’deki Kazancı yokuşunda her sene gerçekleştirdiğimiz anma etkinliğinde buluşacak, 1 Mayıs 1977 katliamında yitirdiğimiz canları anacak, tüm anma programlarımızı pandemi koşullarına uygun biçimde planlayacağız. Aynı gün ülkenin dört bir yanında -yine pandemi koşulları da dikkate alınarak- en yaygın biçimde işyerlerinde 1 Mayıs kutlamalarını ve alanlarda basın açıklamalarımızı gerçekleştireceğiz. 1 Mayıs günü de çalışmakta olan emekçileri işyerlerinde, çalışmayan milyonları da evlerinde, balkonlarında, sokaklarında, sosyal medyada 1 Mayıs coşkusunu çeşitli biçimlerde büyütmeye çağıracağız.




Önceki Haber
Elektrik şirketlerine 3 milyar TL yardım yapılacak, bedel faturalara yansıtılacak
Sonraki Haber
Soylu'dan CHP'ye: Sizi 15 Temmuz'dan beter yaparız