Ana SayfaManşetDiyarbakır’da iki kadın daha tutuklandı

Diyarbakır’da iki kadın daha tutuklandı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da 5 Nisan’da gözaltına alınan kadınlardan Çınar Belediye Eşbaşkanı Necla Tamriş ve DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Seval Gülmez tutuklandı. Böylece tutuklananların sayısı sekize yükseldi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 5 Nisan’da Rosa Kadın Derneği’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda adrese yapılan baskınlarda, aralarında kadın hakları savunucuları, siyasetçiler ve gazetecilerin de olduğu kadınlar gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan kadınlardan altısı tutuklanmış, 10’nu adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmış, birine de ev hapsi verilmişti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından beş kadın daha adliyeye sevk edildi.

Çınar Belediye Eşbaşkanı Necla Tamriş ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ruken Bekalp, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Emine Kaya ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayapınar eski Eşbaşkanı Besile Narin öğlen saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Necla Tamriş ve Seval Gülmez “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Tutuklamaya sevk edilenlerden Ruken Bekalp, Emine Kaya ve Besile Narin ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Böylece tutuklananların sayısı sekize, adli kontrol ile serbest bırakılanların sayısı ise 13’e yükseldi.

Bu arada gözaltı süresi uzatılan TJA aktivisti Zelal Bilgin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Bahar Karakaş Uluğ ve Rabia Tekas’ın emniyetteki işlemleri sürüyor.




Önceki Haber
TTB: Yanlış politikalarda ısrar sosyal cinayettir
Sonraki Haber
Sekiz ilde yüz yüze eğitime ara verildi