Ana SayfaEkonomiEmeklilerin bayram ikramiyesi 1100 lira olacak

Emeklilerin bayram ikramiyesi 1100 lira olacak

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye verilen bayram ikramiyesini 1.100 liraya tamamlayacaklarını söyledi. Emeklilerin bayram ikramiyesinin enflasyona göre 556 lira eridiğine dikkat çeken DİSK-AR, bayram ikramiyesinin en az 1.800 lira olması gerektiğini belirtmişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı’nda emeklilere dağıtılacak ikramiyelerle ilgili açıklama yaptı.

Gazetecilere konuşan Erdoğan, daha önceki yıllarda 1000 lira olan emekli ikramiyesiyle ilgili soruyu şöyle cevapladı:

Ben ne dedim: ‘1000 artı enflasyon’ dedim. Şimdi bu da büyük ihtimalle… Yani enflasyon 85 filan gibi görünüyor ama inşallah 100’e tamamlayacağız. Yani inşallah 1.100 olarak şey yapacağız ve bunu da Meclis’e değil kararnameyle bunu göndereceğim.

Türkiye’de enflasyon oranı yüzde 16 civarında. İkramiyelere enflasyon oranında zam yapılması durumunda ikramiyenin 1.100 lira değil, 1.160 lira olması gerekiyor.

Emeklilerin bayram ikramiyesi nasıl eridi?

DİSK Araştırma Merkezi’nin (DİSK-AR) 20 Nisan tarihli raporuna göre ikramiyeler, 2018’den bu yana asgari ücrete göre 763 lira, gıda enflasyonuna göre 677 lira ve ortalama enflasyona göre ise 556 lira eridi.

Raporda, emekli bayram ikramiyelerinin asgari ücret artışına paralel olarak yükseltilmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, asgari ücrete paralel bir bayram ikramiyesi artışı için her bir bayram ikramiyesinin en az 1.800 lira olması gerektiğine dikkat çekildi.


  DİSK-AR hesapladı: Emeklilerin bayram ikramiyesi ne kadar eridi?



Önceki Haber
Gergerlioğlu’nun cezaevinde çektirdiği fotoğraflar ‘sakıncalı’ denilerek basılmadı
Sonraki Haber
Kamu çalışanlarına bayram öncesi idari izin