Ana SayfaÇalışma YaşamıEvleri yıkılan Kürt işçiler HDP’nin desteğiyle Ağrı’ya gönderildi

Evleri yıkılan Kürt işçiler HDP’nin desteğiyle Ağrı’ya gönderildi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da kaldıkları evlerin belediye tarafından yıkılması üzerine dört gündür sokakta yaşayan Kürt işçiler, HDP’nin desteğiyle memleketleri Ağrı’ya gönderildi. 

Ağrı’dan İstanbul’a çalışmaya gelen 28 Kürt işçi, Mecidiyeköy Kuyu Sokak’ta kaldıkları 11 gecekondunun belediye ekiplerince yıkılması nedeniyle dört gündür sokakta yaşıyordu.

Pazartesi günü sabah saatlerinde önceden hiçbir ihtar yapılmadan ve süre tanınmadan evlerin kapılarına dayanan belediye ekipleri, yüzlerce polis ve zabıta eşliğinde iş makineleri ile evleri yıktı.

Evleri yıkmaya gelen ekiplere “bize süre verin” diyen işçilerin talepleri kabul edilmezken, evlerde bulunan eşyalarını çıkarmak için istedikleri süreye de izin verilmedi.

İşçiler yıkımdan kurtarabildikleri eşyalarıyla Mecidiyeköy İlköğretim Okulu’nun bahçesine sığındı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre uğradıkları maddi zararın yanı sıra yaşadıkları zorluklara rağmen banka hesaplarına dün akşam (29 Nisan) yalnızca bin 500’er lira para yatırıldığını öğrenilen işçiler, ‘sadaka’ olarak tanımladıkları paraya tepki gösterdi.

HDP devreye girdi

Verilen sözler tutulmayınca Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü işçilere destek sundu.

HDP İl Örgütü’nün ayarladığı otobüslerle 15 işçi, memleketleri Ağrı’ya gitti. Kalan işçiler ise kentte bulunan akrabalarının yanına geçti.


  İstanbul'da evleri yıkılan Kürt işçiler sokakta yaşıyor



Önceki Haber
Hasta tutuklu Ahmed Ajam tahliye edildi
Sonraki Haber
Soylu: Alkollü içki satışı yasağı sürecek