Ana SayfaGüncelGazeteci Metin Alataş öldürülüşünün 11’inci yılında anıldı

Gazeteci Metin Alataş öldürülüşünün 11’inci yılında anıldı

HABER MERKEZİ – Azadiya Welat gazetesi çalışanı Metin Alataş, öldürülüşünün 11’inci yılında Adana’da bulunan mezarı başında anıldı.

Adana’da öldürüldükten sonra bir portakal bahçesinde ağaca asılı olarak cenazesi bulunan Azadiya Welat gazetesi çalışanı Metin Alataş, öldürülüşünün 11’inci yılında mezarı başında anıldı.

Küçükoba Mezarlığı’nda yapılan anmaya Alataş’ın ailesi ve mesai arkadaşları ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Seyhan İlçe Eşbaşkanı Enver Güler ve Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) Eşbaşkanı Şükran Efetürk katıldı. Alataş’ın mezarına güller ve fotoğrafı bırakıldı.

AYKAY-DER Eşbaşkanı Şükran Efetürk, Alataş’ın mücadelesinin yürütücüsü olacaklarını söyledi. Özgür basın üzerindeki baskılara değinen Yeni Yaşam Gazetesi çalışanı Murad Karakaş da, Alataş’ın bıraktığı mücadeleyi süreceklerini dile getirdi.

Alataş ailesi, anmaya katılanlara teşekkür etti.

Metin Alataş cinayeti

3 Nisan 2010’da Azadiya Welat gazetesinin dağıtımını yaptığı mahalleden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.

Cenazesi, ertesi gün Seyhan Hadırlı’daki bir portakal bahçesinde ağaca asılı halde bulundu.

Öldürülmeden üç ay kadar önce gazete dağıtımı yaptığı sırada bir araçla önü kesilen Alataş, araçtan inen kişilerin saldırısına uğramıştı.

2005’ten itibaren gazetede dağıtımcısı olarak çalışan Alataş’ın öldürülmesi, defalarca soru önergeleriyle Meclis gündemine de taşındı. Ancak işlenen cinayetin failleri, geçen 11 yıla rağmen halen ortaya çıkarılmış değil.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Koca: Bilim Kurulu siyasi rant malzemesi değil, saygılı olun
Sonraki Haber
Son 24 saatte 50 bine yakın vaka, 211 can kaybı