Ana SayfaGüncelGergerlioğlu: Hiçbir zorbalık bizi durduramayacak, geri döneceğiz

Gergerlioğlu: Hiçbir zorbalık bizi durduramayacak, geri döneceğiz

HABER MERKEZİ – Cezaevine girmeden çektiği video sosyal medyada yayımlanan Ömer Faruk Gergerlioğlu, mücadeleye devam edeceğini belirterek, “Mutlaka döneceğiz. Hiçbir zorbalık bizi durduramayacak” dedi.

Hakkındaki hapis cezasının kesinleşmesi üzerine vekilliği düşürülen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, dün cezaevine götürülmek amacıyla Ankara’daki evinde polisler tarafından darp edilip, yerlerde sürüklenerek gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alındıktan sonra göğüs ve kalp ağrısı şikayeti nedeniyle hastaneye kaldırılan Gergerlioğlu anjiyo olmuş tedavisi devam ederken de cezaevine götürülmüştü.

Sincan F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine konulan HDP’li Gegerlioğlu’nun Twitter hesabından, cezaevine girmeden önce çektiği bir video yayımlandı.

Mücadeleye her yerde devam edeceğini vurgulayan Gergerlioğlu, şu ifadeleri kullandı:

Bu video ben cezaevine girmeden önce çekildi. Bunu izlediğinizde büyük ihtimalle ben cezaevinde olacağım. Şunu söylemek isterim; Zorbalıkla, hilekarlıkla elimden halkın vekaleti alınmak istendi. Kağıt üstünden alındı ama ben kağıtlardaki vekillerden değilim. Halkın gönlündeki, kalbindeki vekillerdenim.

Bu hukuksuzluğa karşı sonuna kadar mücadele edeceğim. Bunu herkes bilsin çünkü halk bize bir emanet verdi. Bize yapılan bu muamele halka yapılmıştır. Şuan ben değil oyunu aldığım 90 bin kişi cezaevine atılmıştır. Hatta vekaletini aldığım 83 milyona büyük bir haksızlık yapılmış ve onlar ve onların iradeleri hapsedilmiştir. Kocaeli’den 90 bin kişiden oy aldım ama 83 milyonunun, halkın vekili oldum ve olmaya da devam edeceğim.

Hiçbir gasp ve haramilik bunu elimizden alamayacak. Hiçbir güç Türkiye halklarının barış umudunu yok edemeyecek. Biz yine insan hakları diyeceğiz. ‘KHK’lilere yapılan soykırım dursun’ diyeceğiz. Biz yine ‘Kürt meselesindeki haksızlıklar ve cezaevlerindeki hak ihlalleri dursun’ diyeceğiz.

‘İnsan kaçırmalar, işkenceler ve en son çıplak arama ve diğer kötü muameleler dursun’ diyeceğiz. Bu sözlerimizden vazgeçmeyeceğiz. Ben cezaevinde de olsam halkın vekiliyim. Vekillik sadece Meclis’te yapılmıyor. Vekillik halkın kalbinde ve gönlünde yapılıyor bunu çok iyi biliyorum ben. Bu halkın her kesiminden herkesin duasını aldığımı biliyorum ben. Mutlaka döneceğiz. Hiçbir zorbalık bizi durduramayacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İtalya'nın tamamı "kırmızı bölge" ilan edildi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.