Ana SayfaGüncelGezi Davası’nda birleştirme kararı

Gezi Davası’nda birleştirme kararı

HABER MERKEZİ – Can Dündar, Mehmet Ali Alabora ve Ayşe Pınar Alabora’nın da aralarında bulunduğu bulunduğu yedi sanıklı Gezi Parkı Davası, Osman Kavala’nın da sanıkları arasında bulunduğu ana dava dosyasıyla birleştirildi. İlk duruşma 21 Mayıs’ta yapılacak.

Gezi Parkı eylemlerinin ardından 6 yıl sonra açılan aralarında iş insanı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, yüksek mimar Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Mehmet Ali Alabora’nın da bulunduğu 16 ismin “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan yargılanıp, mahkemenin 18 Şubat 2020’de karara bağladığı dava, İstinaf Mahkemesi’nden dönmüştü.

Bunun üzerine dava, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görüldü.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan sanıklar Can Dündar, Mehmet Ali Alabora, Ayşe Pınar Alabora, Gökçe Tüylüoğlu, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu ve İnanç Ekmekçi’yi duruşmada avukatları temsil etti.

Yapılan yargılamada mahkeme, dosyanın İstinaf Mahkemesi’nce beraat kararları bozulan aralarında Osman Kavala’nın da bulunduğu Gezi Parkı ana davasıyla birleştirilmesine karar verdi.

Kavala ve hakkında yakalama kararı bulunan eski CIA danışmanı Henri Barkey’in, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin “Anayasa’yı ihlal” ve “Devletin gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askerî casusluk maksadıyla temin etme” suçlarından İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları dava da Gezi Parkı ana davasıyla birleştirilmişti.

Gezi Parkı ana davasında, birleştirme kararlarıyla birlikte ilk duruşma 21 Mayıs’ta yapılacak.




Önceki Haber
YÖK'ten üniversitelere 'tam kapanma' çağrısı
Sonraki Haber
Yoksulluk sınırı 9 bin lirayı aştı