Ana SayfaGüncel‘Güvenlik soruşturması’ Başkanlık Tezkeresi olarak yeniden Meclis’te

‘Güvenlik soruşturması’ Başkanlık Tezkeresi olarak yeniden Meclis’te

HABER MERKEZİ – AKP-MHP tarafından Meclis’e sunulan ve muhalefetin oylarıyla reddedilen ‘güvenlik soruşturması’ teklifi, Başkanlık Tezkeresi olarak TBMM Genel Kurulu’na sunuldu.

Kamuya ilk kez atanacaklar için güvenlik soruşturmasını öngören 18 maddelik “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi”, dün akşam Meclis’te muhalefetin oylarıyla reddedildi.

Ancak AKP ve MHP’den gelen itirazlar üzerine Meclis Başkanlık Divanı’nı topladı.

Arşiv ve güvenlik soruşturması Başkanlık Tezkeresi olarak Genel Kurul’da oylamaya sunulacak ve usul tartışması açılacak.

Usul tartışmasının açılmasına, Meclis İçtüzük’ün “Genel Kuruldaki oylamalarda ve seçimlerde önemli bir yanlışlık olduğu iddia edilirse, Başkan usul görüşmesi açabilir ve gerekirse oya başvurarak düzeltme yapar. Yanlışlık birleşimden sonra anlaşılırsa Meclis Başkanı, Divanı toplayarak takip edilecek yolu kararlaştırılır” ifadelerinin yer aldığı 13’üncü maddesi dayanak olarak gösterildi

Konuya ilişkin açıklama yapan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, “Meclis iradesi dediğimiz şey oylamanın kendisidir. Burada tartışma oylamanın kendisiyle ilgili. Burada mesele zaten Meclis iradesinin doğru yansıtılıp yanşatılmadığıdır” diye konuştu.

Meclis Başkanlık Divanı’nı toplama kararını sert bir dille eleştiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e de yanıt veren Şentop, tartışmaları ‘manipülatif’ olarak gördüğünü belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Özel’in, “Meclis Başkanı koşa koşa geldi. Boncuk boncuk terlemiş. Diyor ki ben başkanım Haydar Bey senin yerine ben yöneteceğim. Elimizde kapı gibi kanıt var dün, bugün, yarın Haydar Akar yönetecektir diye” sözlerine karşılık da Şentop, şunları söyledi:

Evet ben bir sıkıntı olduğunu fark ettiğim anda koşa koşa giderim, görevimin gereğini de yaparım. Fakat bu mecliste insanların konuşmalarıyla, fiziki durumlarıyla ilgili olarak en son değerlendirme yapıp espri yapacak kişi o arkadaşımızdır. Kendisini konuşurken bir aynaya bakmasını öneriyorum bu dediğimin ne anlama geldiğini anlaması için. Bunlar hoş şeyler değil. Fikirlerimizi tartışalım ama birbirimizin halleriyle ilgili oturumlar yapmaya kalkarsak en çok lafı işitecek olan arkadaşımız kendisidir. Ben Meclis Başkanı olarak daha fazla seviyeyi düşürmek istemem ama bu işi çok daha iyi yapabileceğimi de ifade etmek isterim. Pişman ederim.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hem taciz etti hem dava açtı: Öğretmen kadın sanık oldu
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.