Ana SayfaGüncelHDP: Gergerlioğlu korsanvari şekilde kaçırıldı, nereye götürüldüğünü bilmiyoruz

HDP: Gergerlioğlu korsanvari şekilde kaçırıldı, nereye götürüldüğünü bilmiyoruz

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yoğun bakımda tedavisi devam ederken ‘korsanvari bir şekilde hastaneden kaçırıldığını’ belirterek, nereye götürüldüğü konusunda bilgi edinemediklerini açıkladı.

Hakkındaki hapis cezasının kesinleşmesi üzerine vekilliği düşürülen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, dün cezaevine götürülmek amacıyla Ankara’daki evinde polisler tarafından darp edilip, yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı.

Gözaltına alındıktan sonra göğüs ve kalp ağrısı şikayeti nedeniyle hastaneye kaldırılan Gergerlioğlu’ndan gece uzun bir süre haber alınamamış ardından anjiyo olduğu öğrenilmişti.

Bugün yoğun bakımda tedavi altında olması gereken Gergerlioğlu’nun kimseye haber verilmeden cezaevine gönderildiği öğrenildi.

HDP milletvekilleri Ankara Şehir Hastanesi önünde konuya ilişkin açıklama yaptı.

Burada konuşan HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Gergerlioğlu’nun hastaneden korsanvari bir şekilde kaçırıldığını ve şuanda nereye götürüldüğünü bilmediklerini söyledi.

Muhtemelen Sincan Cezaevi’ne götürüldü. Bu Türkiye’de görülmemiş, rastlanılmamış zulmün bir başka versiyonudur. Bir milletvekili buradan, arkadaşlarından, basından kaçırılmıştır. Kaçırılarak, korsanvari bir şekilde götürüldü. Ne kadar bilgi almaya çalıştıysak kimse bize bilgi vermedi.

Toğrul, kamu görevlilerine seslenerek şunları söyledi:

Kamu görevlilerine şunu ifade ediyorum; mesleğin etik kurallarına uyun. Hiç kimsenin hukuk dışı, etik dışı sizlere talimat vermesini kabul etmeyin. Bize arkadaşımızla ile ilgili ilgi vermemek kabul edilemez. Bir milletvekilin kaçırılması kabul edilemez. Sağlık durumu şuanda nedir, bu kaçırılma biçimine sağlık durumu ne kadar elverişlidir onu da bilmiyoruz. Bu tür hukuk dışı yöntemlerinden kaçının.




Önceki Haber
Cumhur İttifakı eriyor: Oy oranları yüzde 40’a geriledi
Sonraki Haber
Yol kenarında bıçaklanarak öldürülmüş kadın cenazesi bulundu