Ana SayfaGüncelİçişleri’nden kafa karıştıran açıklama: İçki yasağına değinmeden uyarı

İçişleri’nden kafa karıştıran açıklama: İçki yasağına değinmeden uyarı

HABER MERKEZİ – Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş’ın ‘tam kapanma’ sürecinde alkollü içki yasağının kaldırıldığı yönündeki açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık ‘içki satışı’ndan bahsetmeksizin söz konusu ‘yanlış bilgilendirmeler’ hakkında işlem yapılacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasındaki ‘tam kapanma’ kısıtlamaları kapsamında getirilen alkollü içki satışı yasağının kaldırıldığına ilişkin çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.

Açıklamada, “Kısıtlamalar ile ilgili açıklamalarımız, resmi olarak Bakanlığımızca; İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları, Valilikler tarafından ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemelidir. Milletimizin büyük fedakarlık gösterdiği Tam Kapanma Döneminde, yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatların başlatılacağı da kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Açıklamada ‘içki satışı’ ifadesinin yer almaması da dikkat çekti.

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bugün kişisel Twitter hesabında, “Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun” paylaşımında bulunmuştu.

Hiçbir yazılı karar yok

İçişleri Bakanlığı kapanmanın kurallarını, yasakları ve kısıtlamalar ile açık olan yerleri yayınladığı genelge ile duyurmuştu.

İçişleri Bakanlığı’nın söz konusu kararına göre hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri içinde açık tutulan bakkal, kuru yemişçi ve marketlerde alkol satışı yapılmıyordu.

Buradan hareketle tam kapanma sürecinde de alkol satışının yasak olacağı Bakan Süleyman Soylu tarafından açıklandı.

Ancak 17 günlük süre ile ilgili kararlarda bu durum yazılı olarak belirtilmedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Genelge çok açık. İstisnada yer almıyor ve kapalı. Çok doğal olarak. Bu açıdan da herhangi bir muafiyet yok, soru işareti söz konusu değil. Bu fedakarlığa tekel büfelerimiz de katlanacaklar. Bu dönem içerisinde onlardan da bir fedakarlık bekliyoruz” demişti.

Ancak Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu satış yapmaya devam edeceklerini duyurmuştu.

Bunun üzerine kimi tekel bayileri de batmamak için alkollü içki satmayı sürdürecekleri yönünde tutum belirledi.

Ankara Barosu da yasağı Danıştay’a taşıyarak dava açmıştı.




Önceki Haber
Bir çocuğa cinsel istismarda bulunup, hamile bırakan erkeğin davası düşürüldü
Sonraki Haber
Erdoğan: En kötü ihtimalle Türkiye'deyim