Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİstanbul’da dev şikayet dilekçesi: ‘Ölmek İstemiyorum’

İstanbul’da dev şikayet dilekçesi: ‘Ölmek İstemiyorum’

HABER MERKEZİ – Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, İstanbul’da bir binaya astıkları dev şikayet dilekçesi ile Türkiye’nin Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine tepki gösterdi.

Kadına karşı şiddete dikkat çekmek ve İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı kararıyla feshedilmesini protesto için İstanbul Zincirlikuyu metrobüs durağı yakınındaki bir binaya üzerinde “Ölmek İstemiyorum” yazılı dev bir şikayet dilekçesi asıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından yapılan açıklamada, bu dev şikayet dilekçesinin “bir kadının yaşam mücadelesi” olduğu belirtilerek, kadınların eşit ve özgür yaşaması için İstanbul Sözleşmesi’nin şart olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Bu dilekçenin sahibi kadın gibi her gün onlarca, binlerce kadın bu dilekçeleri veriyor. Hayatta kalabilmek, şiddetten uzak yaşamak için karakollarda, adliyelerde mücadele ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Şikayetler dikkate alınmadığında kadınların sistematik şiddete maruz bırakıldığı hatırlatılarak, “Bu nedenle de bu devasa dilekçe örneğini herkesin görmesini istedik. İstanbul Sözleşmesi’nin kadınlar için ne kadar hayati olduğunu bir kez daha göstermek istedik” denildi.

Açıklamada, Arzu Aygün’ün dokuz, Ayşe Tuba Arslan’ın 23, Nahide Opuz’un 36, Sevtap Şahin’in tam 60 kez resmi makamlara başvurmasına rağmen, koruma taleplerinin dikkat alınmadığı ve şikayetçi oldukları erkekler tarafından öldürüldükleri hatırlatılarak, “Bu şikayetler dikkate alınsaydı, İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı bugün yüzlerce kadının hayatta olabileceği” ifade edildi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, “Şimdi mücadelemizle de o kararı geri çektirecek, sözleşmeyi de uygulatacağız” dedi.

İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi‘, 20 Mart’ta tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile feshedilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cinsel istismar failine yine aynı ceza: 79 buçuk yıl hapis
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.